Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úprava v havlíčkobrodské nemocnici umožní dělat víc operací. Kraj dá za práce skoro 5 milionů korun

Kraj Vysočina dá ještě letos upravit asi za 4,5 milionu korun část své nemocnice v Havlíčkově Brodě pro potřeby ortopedického oddělení. Podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) potřebuje oddělení takzvané dospávací pokoje, aby mohli lékaři dělat víc ortopedických operací, na které má nemocnice kapacity.

Stavební úpravy se budou dělat v pátém patře hlavní lůžkové budovy. Nová stanice pro pacienty ortopedického oddělení vznikne v části lůžkového oddělení očního a ORL. Dva pokoje a sesterna budou sloužit pro péči o ty, kteří už nepotřebují být na jednotce intenzivní péče nebo anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Práce jsou plánované za provozu. Podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (ČSSD) omezí provoz ORL a očního oddělení jen částečně a na krátkou dobu. „Navíc bude možné využít část společného lůžkového fondu chirurgie," doplnil Vladimír Novotný.

Podle informací ve výroční zprávě nemocnice za rok 2021 má havlíčkobrodská ortopedie k dispozici 32 lůžek, loni hospitalizovala takřka 1500 lidí a provedla 1110 operací.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, správa, nemocnice, stavby, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, ODS, Nemocnice Havlíčkův Brod, Vladimír Novotný, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úprava v havlíčkobrodské nemocnici umožní dělat víc operací. Kraj dá za práce skoro 5 milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.