Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice přejde na nový informační systém. Zakázka kraj vyšla na zhruba 180 milionů

Přesně za týden, tedy od úterý 18. října, přejde Nemocnice Pelhřimov na jednotný nemocniční informační systém (NIS) využívaný všemi nemocnicemi Kraje Vysočina s názvem FONS Enterprise. Jak dnes novináře informovala mluvčí Alexandra Knapová, přechod se bude týkat kompletně celé nemocnice tedy všech ambulancí, oddělení, laboratoří a stravovacího provozu.

„Instalace nového NISu je zásadní změnou, která proběhne za plného provozu nemocnice a klade vysoké nároky na lékařský i nelékařský zdravotnický personál. I přesto, že by se přechod na novou generaci informačního systému neměl žádným způsobem dotknout pacientů, žádáme všechny v případě vzniklých komplikací, například při prodloužené čekací lhůtě na ošetření nebo při samotné délce ošetření, o pochopení a trpělivost," sdělila k novému systému mluvčí nemocnice Alexandra Knapová. 

Nový moderní nemocniční informační systém pelhřimovské nemocnici přinese zefektivnění práce s informacemi, výměnu dat mezi jednotlivými zdravotnickými zařízeními spravovanými Krajem Vysočina, zvýšení kybernetické bezpečnosti a v neposlední řadě zjednoduší proces plánování, sledování a vyhodnocování.

Několik let připravovaná zakázka kraj vyšla asi na 180 milionů korun, je podpořená z dotací. V roce 2021 začal systém fungovat v jihlavské nemocnici a Nemocnici Nové Město na Moravě. V březnu se přidala Nemocnice Třebíč a v červnu havlíčkobrodská nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov, ČTK

Štítky nemocnice, informační, systém, inovace, Pelhřimov, informační systém, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Lužická Nisa, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice přejde na nový informační systém. Zakázka kraj vyšla na zhruba 180 milionů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.