Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na stipendiích budoucích zdravotníků už Kraj Vysočina vyplatit přes osm milionů korun

Kraj Vysočina už vyplatil na stipendiích budoucích lékařů, stomatologů a dalších zdravotnických pracovníků přes osm milionů korun. Krajská rada schválila žádosti dalších tří studentů, kteří by po absolvování měli pracovat na Vysočině. Stipendia jsou jedním ze způsobů, jak se kraj snaží zlepšit dostupnost zdravotní péče v kraji, řekl novinářům hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO).

Budoucí lékaři a zubaři mají za určitých podmínek nárok získat 80 tisíc korun za akademický rok, nelékaři mohou od kraje dostat na rok o 30 tisíc korun méně.

„Zatím nejnovější stipendijní program máme zatím s nulou, je to stipendijní program pro pediatry, ale ten byl vyhlášen teprve v letošním roce. I tam očekáváme, že snad budeme nějak úspěšní," řekl hejtman kraje Vítězslav Schrek.

750 lékařů v krajských nemocnicích 

Vedle stipendií vyplácí kraj také náborové příspěvky v pěti krajských nemocnicích, které zřizuje, a ve Zdravotní záchranné službě Kraje Vysočina. Doposud na nich vyplatil 48,6 milionu korun.

Jihlava finančně podpoří novou dětskou lékařku. Peníze použije na vybavení ordinace

Zastupitelé Jihlavy dnes mají na programu svoje poslední zasedání v tomto volebním období. Jedním z témat byla i finanční podpora pro novou dětskou lékařku, která v Jihlavě na Březinkách otevřela svoji ordinaci.

Náborové příspěvky využila zatím nejvíc Nemocnice Jihlava, její noví zaměstnanci už dostali přes 22 milionů korun. Rada kraje schválila pro 18 nových zaměstnanců krajských nemocnic náborový příspěvek celkem přes 1,7 milionu korun. V krajských nemocnicích pracuje asi 750 lékařů, vyplývá to z informací v jejich výročních zprávách.

Asi 1,8 milionu už poskytl kraj obcím a městům na zajištění ordinace stomatologů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stipendium, podpora, správa, zdraví, školy, Vysočina, Kraj Vysočina, lékař, zubní lékař, Vítězslav Schrek, ODS, Lékárenský komplex Jihlava, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stipendiích budoucích zdravotníků už Kraj Vysočina vyplatit přes osm milionů korun | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.