Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pacienti v Jihlavě mohou dostat voděodolnou sádru. K sundání nejsou třeba nůžky ani pila

Pacienti v jihlavské nemocnici mohou nyní dostat v jihlavské nemocnici speciální sádru, která se může bez problémů namočit. Výhodou je i její rychlé nasazení. Tuto novinku nabízí Nemocnice Jihlava zatím jako jediná v kraji.

Nasazení sádry zabere jen chvilku, materiál se nahřeje v troubě, lékař ho vytvaruje na ruku a pomocí svorek upevní. „Sádra je hygienická, člověk se s ní může vykoupat a snadno ji osuší,“ vyjmenoval v tiskové zprávě hlavní výhodu primář ortopedicko-traumatologického oddělení Přemysl Kohout.

Primář ortopedicko-traumatologického oddělení Přemysl Kohout, zdroj: Nemocnice Jihlava 

 Ale pozor, tato speciální sádra není vhodná pro každého pacienta. „Ideální je pro ty, kteří mají zlomeninu dolního konce předloktí bez posunu a nutnosti repozice. Vhodná je i na doléčení,“ dodává.

Sádra je vhodná pro dospělé i pro děti, pokud nemají příliš štíhlou ruku. Plastový síťovaný čtverec se rozehřeje ve speciální troubě a lékař ji potom vytvaruje podle potřeby a uzavře svorkami.

Snadné je nejen nasazení, ale i následné sundání sádry. K tomu nejsou potřeba ani nůžky ani pila. „Pouze se sejmou plastové svorky. Vnitřní strana sádry měkká a příjemná na dotyk, pacienta navíc netrápí váha sádry ani případný zápach. Nevýhodou je, že za sádru si musí pacienti připlatit. Nadstandardní služba přijde na 2 500 korun,“ dodává mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky sádra, voda, zdraví, chirurgie, nemocnice, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti v Jihlavě mohou dostat voděodolnou sádru. K sundání nejsou třeba nůžky ani pila | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.