Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tisící miminko narozené v havlíčkobrodské porodnici se jmenuje Eliška. Na svět tu letos přišlo už 20 dvojčat

V havlíčkobrodské porodnici přivítali na svět letošní už tisící miminko. Rodiče, kteří bydlí v Dobré u Přibyslavi, holčičce vybrali jméno Eliška. Jubilejní miminko přišlo se narodilo v sobotu 24. září ve 12:43.

„Holčička měla porodní váhu 3320 gramů. Tento rok se narodilo již 20 párů dvojčat. Zatím vedou kluci v počtu 518 : 502 děvčat. Nejvíce porodů se uskutečnilo v červenci, kdy se narodilo 150 dětí," přidává něco málo ze statistiky Petra Černo, mluvčí havlíčkobrodské nemocnice. 

Nejčastějšími jmény, která dávají rodiče miminkům, jsou i letos Jakub a Anna. Další oblíbená jména jsou Adam, Dominik, Jan a Vojtěch. U holčiček je to Eliška, Ema/Emma, Natálie a Tereza.

„Děkujeme všem rodičkám, že si vybraly naši porodnici. V úterý 27. září v 11:00 přijdou mamince pogratulovat ředitel nemocnice David Rezničenko a starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl," dodala Petra Černo. 

Babybox v Třebíči 

Během září, konkrétně ve středu 14. září, našli lékaři v babyboxu v Třebíči novorozenou holčičku, která poté dostala jméno Elizabeth. 

Dnes dopoledne deset minut před 11. hodinou vrzla dvířka babyboxu v Třebíči. Dětský lékař Jaroslav Belvončík tam našel holčičku, tu ihned prohlédl a o holčičce ihned informoval Ludvíka Hesse, zakladatele Babyboxů v ČR.

Ludvík Hess, zakladatel babyboxů v ČR, přišel s nápadem, že by se novorozená zdravá holčička mohla jmenovat Elizabeth, na počest královny Elizabeth II., která zemřela 8. září. „Vzápětí to lékař i sestřičky odsouhlasili. Tedy na počest královny Elizabeth II. Dívenka zvýšila skóre holky versus kluci na 133:110 ve prospěch holčiček," informoval novináře Ludvík Hess. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Havlíčkův Brod | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky miminko, narození, porod, novorozeně, porodnice, statistika, tisíc, nemocnice, Havlíčkův Brod, Přibyslav, Dobrá, Alžběta II., Babybox, Ludvík Hess, Jan Tecl, Třebíč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisící miminko narozené v havlíčkobrodské porodnici se jmenuje Eliška. Na svět tu letos přišlo už 20 dvojčat | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.