Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stipendium začne Vysočina platit dalším sedmi budoucím zubařům. Jde o 80 tisíc na rok

Rada Kraje Vysočina schválila sedm žádostí o stipendium pro budoucí zubaře, do praxe by měli nastoupit nejdříve za čtyři roky. Mají nárok na 80 tisíc korun na rok studia. Na Vysočině by měli pracovat nejméně tak dlouho, jak dlouho budou pobírat stipendium. Novinářům to řekla náměstkyně hejtmana Vysočiny Hana Hajnová (Piráti). Vysočina se placením stipendií snaží zajišťovat dostupnou zdravotní péči, podporuje i jiné obory.

Dobrých zpráv není mnoho, proto jsem ráda, že se ukazuje, že vyhlášení stipendijního programu pro studenty a studentky zubních oborů začíná nést své ovoce," řekla Hana Hajnová. Podmínkou přiznání stipendia je to, že ordinace, ve kterých budou zubaři na Vysočině působit, budou mít smlouvy se zdravotními pojišťovnami, aby péče v nich nemusela být plně hrazená pacienty.

S podporou budoucích zubařů začal kraj letos, zatím jej přiznal jednomu studentovi. Krajská rada schválila stipendia také pro čtyři budoucí lékaře z oboru všeobecného lékařství.

Od roku 2017 už kraji podporuje stipendiem 75 budoucích lékařů. Od letošního roku jsou roční stipendia navýšená z 50 tisíc na 80 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zubař, správa, lékaři, zdraví, Vysočina, Kraj Vysočina, zubní lékař, Hana Hajnová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stipendium začne Vysočina platit dalším sedmi budoucím zubařům. Jde o 80 tisíc na rok | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.