Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ženy před porodem mají v jihlavské nemocnici dva opravené pokoje. Jsou v nich nové koupelny a výrazné tapety

, aktualizováno 8. února 2022, 14:33

Nastávající maminky v jihlavské nemocnici, které čekají na porod dítěte, nyní mohou být hospitalizovány ve dvou vylepšených pokojích. V nich jsou zcela nové postele, podlaha, skříně, kompletně opravená koupelna, stěny zdobí výrazné tapety.

Tak vypadá nový pokoj na oddělení šestinedělí, který se opravil díky dárcům v již tradiční akci zvané Vánoční pokoj. Z původní myšlenky zvelebit jedno zázemí nakonec vznikly zrenovované pokoje dva. 

Peníze na Vánoční pokoj pro maminky se podařilo vybrat před dvěma lety. Práce ale na několik měsíc přerušil covid. „Princip Vánočního pokoje je jednoduchý. Na webu  si vybere veřejnost věc, na kterou chce přispět. Dárci napíší položku, kterou si vybrali, na daný e-mail a my zašleme platební podklady a na stránkách ji označíme jako obsazenou. Peníze na vybavení se vybírají do Štědrého dne,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava. 

Díky dárcům ve Vánočním pokoji se před dvěma lety vybralo 171 300 korun. A právě tato suma padla na zvelebení pokoje.

Dva pokoje a dvě samostatné koupelny 

„Se stavebními úpravami pomohli i zaměstnanci nemocnice, takže jsme ušetřené peníze mohli dát ještě na opravu dalšího pokoje. Každý pokoj byl třílůžkový a měly společnou koupelnu. Právě oprava sociálního zařízení a rozdělení na dvě samostatné koupelny s toaletou a sprchou beru jako největší změnu a komfort pro pacientky,“ popisuje lékařka a autorka pokoje Monika Stretavská. 

V pokojích jsou tedy kompletně opravené koupelny, nové podlahy, nábytek, postele i zástěny mezi nimi, aby každá pacientka měla určité soukromí. Zdi zdobí tapety. „Jsme rádi, že se podařilo maminkám nabídnout důstojné a krásné zázemí. Chceme, aby se u nás ženy cítily jako doma a tento pokoj jim to, doufám, dokáže splnit. Pobyt na těchto pokojích je pro ženy zdarma,“ dodává primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová.

Na řadě jsou dárci krve 

Vánoční pokoj se uskutečnil také v roce 2021. Tentokrát se bude opravovat pokoj pro dárce krve. 

Vánoční pokoj byl odstartován. Tentokrát jihlavská nemocnice opraví zázemí pro dárce krve

Dnes je přesně měsíc do Štědrého dne. A to pro jihlavskou nemocnici znamená začátek pravidelné akce, kterou je Vánoční pokoj. Koná se již podeváté. Jejím cílem je během jednoho měsíce získat peníze od dárců, za které se během následujícího roku...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky porod, šestinedělí, oprava, Vánoční pokoj, Nemocnice Jihlava, koupelna, Lékárenský komplex Jihlava, tapeta, peníze, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženy před porodem mají v jihlavské nemocnici dva opravené pokoje. Jsou v nich nové koupelny a výrazné tapety | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.