Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavská lékařka Polcarová zvítězila na celostátní konferenci. Té se zúčastnilo přes 200 doktorů

Jihlavská nemocnice, konkrétně její kožní oddělení, má po lékařce Zuzaně Nevoralové další želízko v ohni. Je jím kožní lékařka Nicole Polcarová, která se stala vítězkou na celostátní konferenci s názvem Akné a obličejové dermatózy.

Lékařka Polcarová se stala vítězkou kazuistik (příběhů pacientů) chorob obličeje pro rok 2021. „Svoji přednášku přednesla Nicole Polcarová na celostátní konferenci Akné a obličejové dermatózy. Ta se konala v Praze a zúčastnilo se jí více než 200 lékařů,“ popsala Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Polcarová zaujala případem pacienta, který nazvala „Vypadá jako akné, ale není to akné“. Následuje tak kolegyni lékařku Zuzanu Nevoralovou, kterou vyhledávají pacienti z celé země.

Akné poradna funguje v jihlavské nemocnici již 22 let. Nejčastějšími pacienty s akné jsou ženy v období puberty, ale výjimkou nejsou ani pacientky čtyřicetileté. Více je v posledních letech i „malých“ pacientů. „S pacientem vždy začínáme rozhovorem a jeho problémech. Zjišťujeme, jak dlouho akné trvá, čím byl pacient dosud léčen. Některé léky totiž mohou akné vyvolat, nebo zhoršit. Na vině může být třeba i nesprávně zvolená antikoncepce. Potom je pacient vyšetřen a podle stavu a typu akné je nejčastěji zvolena celková léčba, která je kombinovaná s léčbou místní,“ říká kožní lékařka Zuzana Nevoralová, která poradnu vede již dvacet let a je autorkou několika odborných knih.

Děkovné dopisy od vděčných pacientů 

Problémy s akné má až 95% lidí a až 15% dospělých nad 25 let. V Akné poradně měli i pacienty starší padesáti let. „Ve specializované ambulanci jihlavské nemocnici ale léčí jen nejtěžší případy, neboť sem přijíždějí pacienti nejenom z kraje Vysočina, ale i z jižních a východních Čech, z jižní Moravy a výjimečně i z ostatních krajů,“ dodává mluvčí jihlavské nemocnice.

Konzultovány jsou pak závažné případy z celé České republiky. V rukou lékařky Zuzany Nevoralové proto často končí děkovné dopisy. „Vždy mi udělají velkou radost. Po úspěšné léčbě se pacienti cítí lépe jak po tělesné, tak psychické stránce,“ říká vyhledávaná lékařka. Kromě akné jsou v poradně léčeny i těžké případy růžovky, periorální dermatitidy a jiné závažné choroby na obličeji. Chemickými peelingy a ošetřením dermarollerem jsou řešeny pigmentace a jizvy po akné.

V současné době vzhledem k velkému počtu ošetřovaných pacientů mohou být nově přijímány jen zcela nejzávažnější případy po konzultaci s předchozím ošetřujícím lékařem. Stále častěji jsou sem posíláni pacienti i ze vzdálených míst celé České republiky.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky lékařka, kožní, Nicole Polcarová, ocenění, konference, akné, pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská lékařka Polcarová zvítězila na celostátní konferenci. Té se zúčastnilo přes 200 doktorů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.