Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvě sanitky z Vysočiny putovaly na Zakarpatí. Už slouží na infekčním oddělení tamní nemocnice

Kraj Vysočina daroval partnerskému regionu na Ukrajině dvě sanitky, které hned začaly sloužit nejen covidovým pacientům. Humanitární dar partnerskému regionu doplnily dále počítače darované Krajským ředitelstvím Policie ČR Kraje Vysočina a městem Chotěboř, Kraj Vysočina a společnost Požární bezpečnost věnovaly zásahové obleky, rukavice a obuv.

Dva sanitní vozy darované Krajem Vysočina partnerskému regionu Zakarpatská oblast Ukrajiny už slouží v Krajské infekční nemocnici v Užhorodu a v Nemocnici v Jasini. „Jedná se o sanitky vyřazené, ale v dobrém technickém stavu, rok pořízení 2010 a 2012. Podle informací z partnerského regionu byly oba vozy okamžitě po víkendovém předání zařazeny do užívání,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Během víkendu sanitky zdolaly zhruba tisíc kilometrů mezi Jihlavou a Zakarpatím. V Užhorodu bude sanitní vůz sloužit v nemocnici s krajskou působností, která je aktuálně extrémně vytížena covidovými pacienty. „Druhá sanitka bude umístěna do Nemocnice v Jasini, která pokrývá svou činností celou východní část Zakarpatí. Jedná se o výše položenou horskou oblast a zároveň nejchudší oblast regionu. V této části Zakarpatí zahájil Kraj Vysočina před více než 14 lety partnerskou spolupráci," dodává Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky sanitka, Vysočina, Zakarpatí, Ukrajina, zdraví, nemocnice, dar, Kraj Vysočina, Zakarpatská oblast, Policie České republiky, Požární bezpečnost s.r.o., Chotěboř, Užhorod, Vítězslav Schrek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě sanitky z Vysočiny putovaly na Zakarpatí. Už slouží na infekčním oddělení tamní nemocnice | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.