Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská porodnice povolí otce u porodu i návštěvy na pokoji pouze za jistých podmínek

Gynekologicko - porodnické oddělení Nemocnice Jihlava reaguje na nová zpřísněná nařízení vlády související s covidovou pandemií a upřesňuje podmínky pro vstup otce nebo doprovázející osoby na porodní sál, návštěvy na oddělení šestinedělí a účast na předporodních kurzech, cvičení a plavání pro těhotné ženy.

1. Přítomnost otce nebo jiné osoby doprovázející rodičku na porodní sál

Zde je nutný doklad o prodělaném očkování proti covid-19. Případně doklad o prodělaném onemocnění covid-19 v délce do 180 dní, nebo doklad o negativním antigenním testu (max 24 hodin starém), nebo PCR testu provedeném v certifikované laboratoři (do 72 hodin). Případně je možnost otestovat se na místě antigenním testem za 201 korun. 

Otec dítěte nebo jiný doprovod musí podepsat Dohodu o vstupu a pobytu na porodním sále pro otce, duly nebo další doprovod. Dále pak člověk, který chce být u porodu, nesmí vykazovat příznaky onemocnění covid-19 a musí mít nasazený respirátor FFP2. 

2. Návštěvy na oddělení šestinedělí 

Ty jsou umožněny kromě otce dítěte či partnera ženy také blízké rodině, tedy prarodičům a sourozencům, a to za splnění několika podmínek. Návštěvy musí na porodnici předložit stejné doklady jako otec nebo osoba, která jde k porodu. Zároveň nesmí vykazovat příznaky nemoci covid-19 a musí se chránit respirátorem. Děti, které ještě nezahájily povinnou školní docházku, mít respirátor nemusí. Dětem do 15 let stačí rouška, děti do 12 let se nemusí testovat. 

Na návštěvu na oddělení šestinedělí mohou jít nejvýše dva lidé. 

3. Účast na předporodních kurzech, cvičení a plavání pro těhotné ženy 

Také účastníci kurzu a těhotné ženy, které chtějí chodit na plavání a cvičení, se musí prokázat stejnými doklady jako první dvě skupiny. I tito lidé musí být zdraví a na kurz a cvičení musí přijít s nasazeným respirátorem. 

Jihlavská nemocnice kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na ostatních odděleních od pondělí 25. října zakázala návštěvy, a to až do odvolání. Výjimku má právě zmíněná porodnice a také oddělení paliativní péče. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky porodnice, návštěvy, otec, návštěva, rodina, Nemocnice, Jihlava, porod, těhotenství, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská porodnice povolí otce u porodu i návštěvy na pokoji pouze za jistých podmínek | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.