Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Prezident Zeman jmenoval Zdeňka Horáka novým rektorem jihlavské polytechniky

Prezident ČR Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek 15. června na Pražském hradě rektorem Vysoké školy polytechnické Jihlava dosavadního prorektora Zdeňka Horáka. Funkční období nového rektora začne 24. července a potrvá do července 2026. Vedení jediné veřejné vysoké školy se sídlem v Kraji Vysočina převezme Horák po klinickém anatomovi Václavu Báčovi, který stál v čele školy od roku 2014.

Horáka zvolil jako kandidáta na rektora v lednu akademický senát v tajném hlasování, ve volbách byl jediným kandidátem. Horák působí na VŠPJ od roku 2015, v současné době jako prorektor pro tvůrčí a projektovou činnost a zároveň vedoucí katedry technických studií.

V nadcházejícím období chce VŠPJ rozšiřovat nabídku profesně orientovaného studia, a i nadále klást důraz na kvalitní výuku. K tomu směřovala i část Horákova volebního programu.

„Budu podporovat veškeré smysluplné snahy o rozšíření portfolia studijních programů na VŠPJ, aby byli naši absolventi vysoce ceněnými odborníky u technologicky vyspělých zaměstnavatelů,“ přiblížil nově jmenovaný rektor své priority. Mezi další patří také posílení spolupráce s aplikační sférou, odborný a kvalifikační růst pracovníků školy nebo podpora výstavby nových vysokoškolských kolejí.

Zdeněk Horák v roce 2001 vystudoval biomedicínské a rehabilitační inženýrství na ČVUT v Praze. Své doktorské studium v oboru biomechaniky absolvoval tamtéž. V roce 2015 se habilitoval na své alma mater docentem v oboru aplikované mechaniky. Dlouhodobě se zabývá mimo jiné materiálovým výzkumem, návrhem, konstrukcí a testováním strojních součástí a zdravotnických prostředků.

Od roku 2014 působí jako soudní znalec v oboru forenzní biomechaniky a technického stavu implantabilních zdravotnických prostředků. Kromě VŠPJ vyučuje Horák také na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Zdeněk Horák, rektor, Vysoká škola polytechnická, jmenování, Miloš Zeman, Česko, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Kraj Vysočina, Jihlava, Pražský hrad, studium, České vysoké učení technické v Praze, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman jmenoval Zdeňka Horáka novým rektorem jihlavské polytechniky | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.