Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z Vysočiny na Ukrajinu poputují další učebnice pro výuku češtiny

Krajští radní rozhodli o poskytnutí věcného daru za téměř 18 tisíc korun. Jde o učebnice pro výuku českého jazyka, které poputují do partnerského regionu Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

Nové výukové materiály pomohou žákům užhorodské speciální školy č. 3. „Tato škola byla vůbec první v Zakarpatí, která začala výuku češtiny jako druhého cizího jazyka nabízet. Dnes se český jazyk v rámci osnov vyučuje už na šesti základních školách v oblasti,“ přibližuje Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství mládeže a sportu. Předání 48 kusů učebnic se uskuteční při nejbližší pracovní cestě do Zakarpatí.

Kraj Vysočina spolupracuje se Zakarpatskou oblastí Ukrajiny už třináctým rokem a díky intenzivní spolupráci obou regionů roste také zájem o studium češtiny jako druhého cizího jazyka. Ministerstvo školství a vědy Ukrajiny zařadilo výuku českého jazyka do vzdělávacích osnov a školní programy se studiem češtiny se zaměřily právě na učebnice používané studenty užhorodské speciální školy č. 3.

 Nákup učebnic českého jazyka je jedním z plánovaných projektů spolupráce Kraje Vysočina se Zakarpatskou oblastí na rok 2020 a kladné stanovisko s poskytnutím věcného daru vyjádřili také členové Stálé konference. 

Ohodnoť článek

Foto preshranice.eu

Štítky Ukrajina, Zakarpatí, dar, učebnice, český jazyk, vzdělání, výuka, Kraj Vysočina, čeština, Zakarpatská oblast, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Vysočiny na Ukrajinu poputují další učebnice pro výuku češtiny | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.