Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Nová tradice v Telči. Na velikonoční trhy v Panském dvoře v sobotu zamířily stovky lidí

Jarní nálada v sobotu dorazila do Telče. V Panském dvoře se konaly velikonoční trhy, kde zájemci mohli načerpat inspiraci a nakoupit si nejrůznější dekorace a výrobky. Připravený byl i doprovodný program, aktivity pro děti a občerstvení.

Na trhy zavítala také Michaela Kodysová. „Jsme tu už od dopoledne. Naladili jsme se tady na jaro a na blížící se Velikonoce, je tu moc příjemná atmosféra. Dceru baví tvoření pro děti, maluje si a vyrábí si. My jsme si domů nakoupili spíše drobnosti, obdivuji šikovnost výrobců. Líbí se mi i doprovodný program v podání místních dětí," řekla Michaela Kodysová.

Velikonoční trhy v Telči

Sobota, 25. března 2023, 19:18

! Nepojmenováno - 17:38:20 25.3.2023
! Nepojmenováno - 17:38:20 25.3.2023

Zájemci si mohli odnést domů perníkové, keramické, skleněné i dřevěné dekorace, pletené doplňky, nejrůznější dobroty, květiny, pomlázky a mnoho dalšího. K prodejcům se připojila i organizátorka akce Alena Bukvajová. Ta už třetím rokem vytváří svícny ze starých trámů, podnosy a dekorace. Pomáhá jí s tím přítel, který je truhlář. 

„Naučil mě, jak vytvořit krásný barevný efekt na dřevě ze starých trámů, které se opálí a vykartáčují. Hodně si hraji s barvami. Inspiraci hledám na internetu. Ale když začnu pracovat, nápady se mi v hlavě začnou rodit samy. Tato technika je stále více oblíbená," popsala svoje hobby Alena Bukvajová, která pracuje jako obchodní manažerka.

„Jsem ráda, že si doma odpočinu u manuální práce a mohu se tímto způsobem realizovat," dodala Alena Bukvajová.

Se zájmem o velikonoční trhy mohla být spokojená. Do Panského dvora zamířily stovky lidí. Jak za nákupy, tak za doprovodným programem v podání mazoretek, souboru Kvíteček a dětí ze základní umělecké školy.

„Adventní a velikonoční trhy v Telči chyběly, tak jsme chtěli založit jejich tradici. Myslím si, že jsou místí rádi, že mohou takovou akci navštívit a naladit se dvakrát do roka na sváteční atmosféru. Úspěch už měly i první adventní trhy, které se konaly v listopadu," uzavřela Alena Bukvajová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Velikonoce, trhy, Telč, dekorace, jaro, děti, tvoření, výrobky, ruční práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nová tradice v Telči. Na velikonoční trhy v Panském dvoře v sobotu zamířily stovky lidí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.