Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Velké Meziříčí dokončilo dům s 30 byty pro seniory, nastěhují se za měsíc. Všechny jsou již obsazené

Radnice ve Velkém Meziříčí představila veřejnosti nový dům s 30 malometrážními byty pro seniory. Všechny byty jsou zamluvené, další zájemci se zapisují do pořadníku, řekla ředitelka městských sociálních služeb Jana Nachtigalová. Byty vznikly přestavbou bývalého školního internátu v ulici U Světlé.

Stavba podle starosty Alexandrose Kaminarase (nestraník za Společně VM) byla celkem za 80 milionů korun, město na ni dostalo 12,6 milionu korun z ministerstva pro místní rozvoj. Rekonstrukci se podařilo uskutečnit za 14 měsíců, ale její náklady byly vyšší, než město původně předpokládalo, řekl starosta v úvodu slavnosti.

„Právě proto, že se jednalo o rekonstrukci domu z 80. let, který byl postaven v akci Z, vyvstalo během té stavby několik nepředpokládaných událostí z hlediska stavebně technického stavu toho domu, které bylo potřeba řešit," uvedl Alexandros Kaminaras. Budova už je zkolaudovaná, první obyvatele podle starosty přivítá přibližně za měsíc.

Velké Meziříčí, nový dům pro seniory

Čtvrtek, 23. března 2023, 14:55

Velké Meziříčí, nový dům pro seniory
Velké Meziříčí, nový dům pro seniory

Stavební práce začaly v říjnu 2021, prováděla je firma Buildingcentrum - HSV. Jednatel Karel Věžník potvrdil to, že rekonstrukce musela být důkladná. „Jednotlivá patra byla vybourávána, dělali jsme ztužující věnce, protože se zjistilo, že zde žádné nebyly," uvedl mimo jiné. V přízemí bylo vlhko, protože tam skoro nebyla izolace. Budova teď má dva výtahy a je dobře zateplená. Upravené byly rovněž okolní plochy, kde je parkoviště a odpočinkové místo se záhony a lavičkami.

Velké Meziříčí s 11 300 obyvateli už provozuje tři domy s pečovatelskou službou, v nich je celkem 62 bytů. Počet bytů pro seniory se díky dokončenému projektu zvýšil na 92. V novém domě bude žít 34 nájemníků, jejich průměrný věk bude 73 let.

Ve Velkém Meziříčí je také domov důchodců, který spravuje kraj. V tomto domově je podle dostupných údajů 103 lůžek. Jsou určená seniorům, kteří už nemohou žít samostatně ve svém bytě.

Ohodnoť článek

Štítky stavby, správa, senioři, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Velké Meziříčí dokončilo dům s 30 byty pro seniory, nastěhují se za měsíc. Všechny jsou již obsazené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.