Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavu v dubnu čeká plošná deratizace. Důležitá bude pomoc veřejnosti

Jihlava opět plánuje plošnou deratizaci. K té dojde v dubnu. Podle informací z jihlavské radnice je nejvíc účinná, pokud se do ní zapojí co nejvíce majitelů a provozovatelů všech nemovitostí na území města.

Aby byl výsledek deratizace co nejlepší, tak je dobré utěsnit nežádoucí otvory, dveře a okna. Současně je třeba trvale znemožnit přístup hlodavcům k potravinám a udržovat pořádek. Město také prosí o informování – pokud zjistíte výskyt potkaních nor na veřejném prostranství, nahlaste na číslo +420 565 592 603 nebo e-mail Katerina.Kadlecova@Jihlava-city.cz.

„Deratizéři se zaměří na objekty města, kanalizační sítě, školská zařízení, topenářskou síť, výrobny, obchody, firmy, prodejny, stravovací provozy, obytné domy i volná prostranství. Vše proběhne v koordinaci s ostatními deratizačními firmami a ve spolupráci se soukromými subjekty,“ uvedla koordinátorka plošné deratizace Kateřina Kadlecová z oddělení správy realit majetkového odboru magistrátu města.

Plošnou deratizace pro město provede zlínská firma Deratex s. r. o., deratizaci kanalizace provedou Služby města Jihlavy. „Upozorňujeme, že pokud by byl v jakémkoli objektu zjištěn zvýšený výskyt hlodavců a nebyla zde provedena speciální ochranná deratizace, vystavujete se postihu dle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. Kontrolu dodržování tohoto zákona vykonává Krajská hygienická stanice Jihlava," dodává důležitou informaci Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky deratizace, hlodavec, radnice, magistrát, veřejnost, krysa, potkan, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavu v dubnu čeká plošná deratizace. Důležitá bude pomoc veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.