Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové propojení potrubí zajistí dodávky vody pro nemocnici a centrum města i v případě havárií

V Jihlavě začaly přípravné práce na propojení dvou vodovodů, zajistí bezproblémové zásobování vodou centra města a nemocnice i v případě poruchy na některém z přivaděčů. Práce za 12,2 milionu korun mají skončit na konci srpna.

Asi dvousetmetrové propojení hlavního vodovodního řadu v Pelhřimovské ulici s jižním přivaděčem mezi pístovským a kosovským vodojemem zajistí bezproblémové zásobování vodou i v případě poruchy nebo odstávky na některém z přivaděči. Jihlavská krajská nemocnice nebo střed města jsou totiž zatím závislé pouze na jediném vodovodním potrubí. 

„Zhotovitel, společnost převzal staveniště 2. března. V tomto týdnu na místě probíhaly přípravné práce jako vytyčování výkopů, kácení nebo prořez dřevin. Zahájení výkopových prací se předpokládá po 20. březnu,“ informoval mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Samotné propojení bude provedeno litinovým potrubím o průměru 50 cm v délce přibližně 193 m a povede i pod Koželužským potokem, kde bude nutné provést protlak. Napojení na stávající vodovodní řady bude ve dvou zcela nových vodovodních armaturních šachtách. Termín dokončení je dle smlouvy o dílo na konci srpna letošního roku. Za stavbu zaplatí město Jihlava 12,2 mil. Kč bez DPH.

„Dopad na dopravu by měl být minimální, protože se práce provádí mimo komunikace. Drobné dopravní omezení bude pouze na výjezdu ze staveniště na ulici Pelhřimovská,“ uvedl primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, správa, stavby, voda, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové propojení potrubí zajistí dodávky vody pro nemocnici a centrum města i v případě havárií | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.