Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jaroměřice ve dvou etapách zmodernizují veřejné osvětlení, aby ušetřily zhruba 30 procent nákladů

Jaroměřice nad Rokytnou na Třebíčsku chtějí postupně modernizovat veřejné osvětlení. Mohly by díky tomu ušetřit zhruba 30 procent nákladů. Na první etapu, která začne ještě letos, mají vyhrazeno pět milionů korun, řekl starosta přibližně čtyřtisícového města Jaroslav Soukup (ČSSD).

„Během dvou let budeme měnit všechna osvětlení v našem městě, je to už rozhodnuté, první etapa se letos udělá, druhá etapa by měla následovat v příštím roce, kde se ještě něco doprojektovává," řekl Jaroslav Soukup.

Nové osvětlení bude s LED technologií, město na to částečně použije dotace. Práce budou z podstatné části zajišťovat městské Technické služby. „Ne všude se počítá s tím, že budeme dávat nové sloupy, jen tam, kde to bude nezbytné," řekl Soukup.

Pracovat se podle něho bude nejprve v severovýchodní části města, druhá etapa bude na západě.

Nový dodavatel elektřiny 

Dodávky elektřiny má ještě pro letošní rok město smluvně zajištěné. „Na příští rok už budeme v rámci aukce vybírat dodavatele nového. Letos máme ještě relativně dobré ceny, příští rok nás čeká boj. Ale věřím tomu, že jak teď ceny klesají, ještě se za půl roku nějak rozumně sníží," řekl Soukup.

Podle zveřejněných rozpočtů města mají letos Jaroměřice nad Rokytnou na veřejné osvětlení vyhrazeno asi 1,16 milionu korun, loni to bylo o 65 tisíc víc. Více než milion korun platí město za veřejné osvětlení od roku 2018, rok předtím byly náklady přes 700 tisíc  korun.

Rozpočet města schválený pro letošní rok je asi 117 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Koumar / Město Jihlava

Štítky ČR, správa, energie, Jaroměřice nad Rokytnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroměřice ve dvou etapách zmodernizují veřejné osvětlení, aby ušetřily zhruba 30 procent nákladů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.