Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světový pohár v biatlonu očima hygieniků: Stánky s haluškami a masem obstály, bylo jen jedno pochybení

Hygienici na Vysočině kontrolovali stravovací zařízení během Světového poháru v biatlonu ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě. Ten se konal v termínu od 2. od 5. března.

A výsledky byly potěšující. Souhrnně by se dalo říci, že strávníkům byly provozovateli poskytovány kvalitní služby.

„S výsledky kontrol jsme velmi spokojeni. Provozovatelé stravovacích služeb měli zajištěno ve všech případech odpovídající zázemí. Při stánkovém prodeji byly dodrženy hygienické zásady odpovídající krátkodobému provozování občerstvení. U žádné provozovny nebylo zjištěno porušení potravinového práva. Nabízený sortiment zajišťoval širokou škálu občerstvení od grilovaných mas přes teplé pokrmy z pánve, například halušky se zelím a uzeným masem, až po sladké pečivo, teplé i studené nápoje. Ve všech provozovnách bylo provedeno hygienické šetření, u deseti byl vyhotoven protokol o kontrole,“ shrnuje Zdeněk Novotný, ředitel Odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina (KHSV).

Jídlo pro dva tisíce lidí 

V areálu se kromě veřejnosti stravovali také samotní závodníci, jedna cateringová společnost zajišťovala jídlo pro zhruba dva tisíce závodníků, organizátorů, rozhodčích, dobrovolníků, tisku a VIP.

Druhá cateringová firma zajišťovala stravování pro veřejnost v  takzvaném Public stanu. „Obě společnosti přivážely pokrmy převážně ve formě chlazených polotovarů ze svých kamenných provozoven a na místě je buď regenerovaly nebo dokončovaly jejich tepelnou úpravu smažením, grilováním a podobně,“ popsala Jana Böhmová, mluvčí KHSV. Dále bylo v areálu cca 26 stánků s rychlým občerstvením a pod sjezdovkou Harusův kopec stál party stan pro veřejnost.

„Před zahájením samotného Světového poháru jsme provedli také kontroly stravovacích provozů okolních penzionů, ve kterých se tradičně ubytovávají účastníci akce. Pouze v jednom případě bylo shledáno pochybení. Při jedné kontrole byla provozovateli uložena sankce a zároveň nařízena likvidace jiných než bezpečných potravin. Jednalo se totiž o masné výrobky s prošlým datem spotřeby,“ řekl k výsledkům Zdeněk Novotný.

Ohodnoť článek

Foto Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina

Štítky catering, občerstvení, jídlo, kontrola, hygiena, hygienik, biatlon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový pohár v biatlonu očima hygieniků: Stánky s haluškami a masem obstály, bylo jen jedno pochybení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.