Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Získání zakázky nás potěšilo. Doufáme, že stavba přinese hodně radosti, říká firma, která postaví multifunkční arénu

Je tomu přesně týden, co byly zveřejněny výsledky výběrového řízení na demolici stávajícího stadionu a výstavbu Horácké multifunkční arény. Se svojí nabídkou nakonec uspěla olomoucká stavební firma GEMO. Tento výsledek firmu potěšil a věří, že stavba přinese hodně radosti sportovcům i obyvatelům města a jeho okolí.

Horáckou multifunkční arénu postaví olomoucká firma GEMO, bude stát 1,9 miliardy korun

O demolici starého stadionu a stavbu nové multifunkční arény se postará olomoucká stavební firma GEMO a.s. Její cenová nabídka ve výši 1,909 miliard korun byla hodnotící komisí vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější. K demolici stadionu by...

„Stavební společnost GEMO a.s. splnila všechny podmínky v zadávacím řízení a její nabídka byla komisí vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější,“ uvedl minulý týden na tiskové konferenci primátor Jihlavy Petr Ryška. Cenová nabídka olomoucké firmy ve výši 1,909 miliard korun byla nejnižší z celkem pěti podaných ve výběrovém řízení. V doporučení hodnotící komise a konečném rozhodnutí rady města hrály kromě ceny roli i dosavadní pozitivní reference na firmu. „Jsem rád, že výběrové řízení vyhrála tato firma,“ zhodnotil primátor.

Potěšení je evidentně i na straně zhotovitele. „Ze získání této významné zakázky máme pochopitelně radost,“ uvedla v reakci na redakční dotaz Milena Kysučanová, ředitelka personálního úseku a marketingu ve firmě GEMO. „Těší nás, že se můžeme podílet na projektu, který, jak doufáme, přinese radost sportovcům i obyvatelům Jihlavy a jejího širokého okolí.“ 

Potvrzeno! Zastupitelstvo schválilo financování multifunkční arény, město si na ni půjčí přes 900 milionů korun

Jihlavští zastupitelé v úterý odsouhlasili způsob financování výstavby Horácké multifunkční arény (HMA). Podle očekávání odhlasovali navýšení úvěru na investiční akce a uvolnění 200 milionů korun z disponibilního zůstatku loňského hospodaření města.

Firma si je vědoma, že téma demolice stávajícího stadionu a výstavba nové arény je v Jihlavě ožehavé a hojně diskutované téma, i na politické úrovni, zejména z důvodu nákladů, které by dle mnohých měly být vyšší než vysoutěžená cena. „V současné době nám ale nejsou, s naší detailní znalostí projektu, známy žádné relevantní důvody, proč by stavba měla být dražší, než je vysoutěžená cena,“ odpovídá pochybovačům Kysučanová, která dosavadní komunikaci a spolupráci s městem Jihlava hodnotí jako bezproblémovou a profesionální.

Zástupkyně stavební firmy přiznává, že určitě obtíže při stavbě mohou vzniknout především z důvodu umístění stavby v centru města a relativně krátké doby stanovené pro její výstavbu, která má být dokončena září 2025, jak dříve uvedl jihlavský radní a manažer stavby David Beke. „Nejedná se však o mimořádnou situaci, setkáváme se s nimi běžně u projektů obdobného rozsahu, které jsme již v minulosti úspěšně realizovali. I ty dokazují, že jsme spolehlivým partnerem pro veřejné instituce a investory,“ říká Milena Kysučanová. Ta jako příklad sportovní stavby z produkce firmy GEMO uvádí sportovní halu Polárka ve Frýdku-Místku.

Nová aréna nebude sloužit jenom sportu. Z kulturně společenských a komerčních akcí bude možné arénu využít pro koncerty, divadlo, taneční soutěže, výstavy, kongresy, módní přehlídky, kino, apod. Kapacitu pro jednotlivé akce je možné variabilně upravovat a aréna umožní využití od menších akcí pro 500 diváků, přes standardní konfiguraci 5 750 diváků s volnou centrální sportovní plochou až po akce kulturní s kapacitou až pro 7 500 diváků.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Horácká multifunkční aréna, stavba, Jihlava, GEMO, zhotovitel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Získání zakázky nás potěšilo. Doufáme, že stavba přinese hodně radosti, říká firma, která postaví multifunkční arénu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.