Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na apríla začne v Jihlavě jarní úklid. Přesné místo čištění ukáže interaktivní mapa

Na apríla, tedy 1. dubna, v krajském městě odstartuje jarní blokové čištění. Služby města Jihlavy (SMJ), které budou mít jarní úklid města na starosti, nasadí 14 kusů techniky.

Jedná se o dva velké a jeden malý zametací stroj, dva kropicí vozy a nechybí ani auta na odvoz smetků, čištění kanalizačních vpustí nebo na rozvoz přenosných dopravních značek, které na blokové čištění upozorňují. 

„Kromě techniky se do blokového čištění zapojí opět brigádníci. Ti budou mít na starosti škrabání a čištění chodníků a parkovišť," uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Pokud chcete vědět, kdy budou čistit právě vaši ulici, sledujte interaktivní mapu blokového čištění. 

Jako každý rok, tak i letos se jarní úklid ve městě dotkne řidičů, kteří si musí pohlídat, kde budou parkovat. O termínech čištění je budou informovat dopravní značky, jež budou na jednotlivých úsecích umístěny osm dní před začátkem úklidu. Na to, jak řidiči parkují, budou i v tomto roce dohlížet městští policisté. „Kdo nebude značení respektovat, hrozí mu pokuta, případně i odtažení auta. Každoročně odtahová služba odveze při jarním úklidu přes tři sta vozů," upozorňuje Lucie Maxová z jihlavského oddělení vnějších vztahů. 

Pracovníci SMJ budou v ulicích k vidění zhruba dva měsíce, úklid by tedy měl skončit 31. května. „Jako první přijde na řadu centrum města, které budou pracovníci SMJ uklízet v sobotu 1. a v neděli 2. dubna a v sobotu 15. dubna. Týkat se to bude Masarykova náměstí a přilehlých ulic," nastínila Maxová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Služby města Jihlavy | Zdroj Město Jihlava

Štítky úklid, jaro, čištění, město, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na apríla začne v Jihlavě jarní úklid. Přesné místo čištění ukáže interaktivní mapa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.