Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pamětníci táborů v hájence u Brtnice budou koukat. Jihlavští radní schválili studii s novou podobou místa

Zimní zahrada, místo pro pozorování hvězd nebo přírodní biotop jako koupaliště. I to je součástí architektonické studie potřebné k plánované rekonstrukci Hájenky Černé lesy u Brtnice, kterou v minulých dnech schválili jihlavští radní. Oblíbený táborový areál je kvůli špatnému technickému stavu zavřený od roku 2021. Oprava hájenky má začít v roce 2024.

Součástí areálu by podle navržené studie mělo být i hřiště nebo přírodní biotop, který může sloužit i jako koupaliště. Celý prostor by ohraničovaly nově uspořádané a opravené chatky, venkovní umývárna a toalety. 

Hájenka Černé lesy

Sobota, 11. února 2023, 11:02

Hájenka Černé lesy
Hájenka Černé lesy

Změny čekají i hlavní budovu. Ve střední části domu je v plánu prostorná jídelna s novým zázemím, která bude zároveň i společenskou místností. Stejné využití bude mít i zrekonstruovaná stodola.

„Pro letní táborový provoz je navržena venkovní jídelna na terase, která plynule navazuje na prosklenou zimní zahradu určenou pro zpestření aktivit během školního roku. Terasa poslouží také k provozní bezbariérovosti mezi objekty, jejichž podlahy jsou v rozdílných výškách. Veškeré ubytování uvnitř domu je situováno do podkroví. Nedílnou součástí hlavní budovy bude i plocha pro pozorování hvězd,“ řekl jihlavský radní David Beke, který na přípravu projektu dohlíží.

Architektonická studie je podmínkou pro další projektování. Na základě veřejné soutěže bylo vybráno studio Rusina Frei architekti. 

Náklady na opravu celého táborového areálu Hájenka Černé lesy jsou odhadovány na čtyřicet milionů korun bez DPH. Pokud vše půjde podle plánu, rekonstrukce by měla začít na podzim 2024.

Dlouhodobým nájemcem a provozovatelem areálu je Dům dětí a mládeže Jihlava, vlastníkem je město Jihlava. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rusina Frei architekti, archiv jihlavské radnice | Zdroj www.jihlava.cz/jezkovyoci

Štítky tábor, děti, rekonstrukce, studie, biotop, terasa, hájenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pamětníci táborů v hájence u Brtnice budou koukat. Jihlavští radní schválili studii s novou podobou místa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.