Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bytový dům u bývalého Hotelu Jihlava bude dokončen na konci příštího roku. Garsonka vyjde na 4,5 milionu korun

Bytový dům, který do konce roku 2024 vyroste na místě bývalé herny a restaurace Hotelu Jihlava, má ve svých 47 bytových jednotkách poskytnout budoucím majitelům vysokou úroveň komfortu a kvality bydlení. Bude to mu odpovídat i cena, například garsonka vyjde na téměř 4,5 milionu korun.

Od ledna se do bývalé herny v Okružní ulici zakously pracovní stroje, které stavební materiál nemilosrdně mění v suť. Nutno říct, že žádná škoda, neudržovaný objekt už dlouho skutečně "nezdobil". Zřejmě zajímavější bude stavba, která vznikne na jeho místě. Bytový dům, který vzniklne v rámci developerského projektu Rezidence Jihlava, nabídne osm nadzemích podlaží, z toho sedm obytných.

Herna u bývalého Hotelu Jihlava jde k zemi, vyroste zde nový osmipatrový bytový dům

V posledních dnech probíhají u bývalého Hotelu Jihlava poměrně intenzivní demoliční práce. Místo přístavby, kde byla naposledy herna, vyroste nový osmipatrový bytový dům. Bytové jednotky budou určeny k prodeji.

„Stavební práce by měly trvat 18 měsíců, budova by měla být zkolaudována a bytové jednotky by měly být předány na konci roku 2024,“ prozradil pro Drbnu přímo na místě, kde aktuálně probíhá demolice starého objektu, stavbyvedoucí Zdeněk Janovský z firmy N. K. STAV Brno. 

V přízemí nově vznikající budovy budou nebytové prostory, v každém ze sedmi vyšších podlaží bude sedm bytových jednotek. „Patra budou identická, každé bude mít jeden byt s dispozicí 1+kk, tři 2+kk, dvě 3+kk, jedno 4+kk,“ uvedl pro Drbnu Ondřej Závodný, realitní makléř, který první byty z doposud nedokončeného projektu už inzeruje na realitních serverech. Inzerát láká na bydlení s moderními a nadstandardními prvky či úsporou energií, vyzdvihuje též maximální občanskou vybavenost v okolí. 

Co ale zvedlo obočí, je cena nabízených bytů. Garsonka v prvním patře s balkonem, sklepem a parkovacím stáním má vyjít na necelých 4,5 milionu, dispozice 2+kk už přes 6 milionů, 3+kk více nže 8,5 milionů a 4+kk necelých 10 milionů korun. A u vyšších pater můžeme počítat s částkou ještě vyšší. 

„Nákladové položky jsou vysoké, materiál i práce je drahá,“ vysvětluje Závodný. „Dá se říct, že tou cenou můžeme mířit na určitou klientelu. Chtěli jsme to udělat trochu jinak, než jako to dělají ostatní,“ říká realitní makléř. Ten přiznává, že v doba vysokých úrokových sazeb hypotečních úvěrů není ke koupi nemovitosti ideální, přesto tvrdí, že zájemci se již ozývají.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto sreality.cz

Štítky Jihlava, Hotel Jihlava, demolice, stavba, bytový dům, Březinovy sady, Okružní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytový dům u bývalého Hotelu Jihlava bude dokončen na konci příštího roku. Garsonka vyjde na 4,5 milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.