Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Úniky vody i on-line odečty vodoměrů. Jihlavští radní schválili nákup chytrých měřidel

Jihlavští radní schválili nákup a instalaci chytrých měřidel, díky kterým bude možné na dálku sledovat případné úniky vody a odečítat vodoměry. Díky tomu jihlavská radnice ušetří.

Radnice pořídí devětadevadesát moderních vodoměrů a sto sedmdesát osm snímačů pulsů. Chytrá měřidla Smart Metering budou nepřetržitě komunikovat s dispečinkem. Budou schopná odhalit nežádoucí úniky vody, například z toalet a koupelen, a tím výrazně přispějí k úsporám vody pro její další použití. Radnice ušetří také za odečty vodoměrů v terénu.

Instalace má začít letos

„Radní schválili výsledek zadávacího řízení veřejné zakázky, jejím předmětem byl nákup technologie, zpracovávání dat, provoz systému a vybudování radiové sítě pro přenos dat. Vybrána byla společnost SOFTLINK, která by měla s instalací začít v letošním roce,“ doplnil vedoucí odboru technických služeb Michal Horňák.

Nákup vodoměrů a snímačů pulsů bude stát 1,4 milionu korun bez DPH. Část zaplatí Služby města Jihlavy jako provozovatel vodohospodářské infrastruktury, část město jako její majitel. Měřidla budou zpočátku na přípojkách ve vlastnictví statutárního města Jihlavy, Kraje Vysočina, a dále na místech, kde se provádí měsíční odečty. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky voda, Jihlava, vodoměr, radnice, odečet, únik, meřidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úniky vody i on-line odečty vodoměrů. Jihlavští radní schválili nákup chytrých měřidel | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.