Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavský Bosch uspořádal tradiční vánoční akci „Bosch Svařák“ a podpořil Nemocnici Jihlava

Tradičně vysokou návštěvnost a zájem veřejnosti zaznamenal 9. prosince 2022 již 17. ročník charitativní a vánoční akce „Bosch Svařák“. Ten pro zaměstnance a jihlavskou veřejnost pořádala na jihlavském náměstí firma BOSCH DIESEL s.r.o.

Kromě stánků se svařeným vínem čekal na návštěvníky bohatý kulturní program, vánoční trhy a také originální videomapping na bránu Matky Boží. Vánoční event přilákal i navzdory mrazivému počasí na čtyři tisíce návštěvníků. V průběhu programu vystoupily hudební skupiny 20 Minutes, Jan Kopečný a skupina Botox. Na závěr „Bosch Svařáku“ zahrála známá slovenská skupina No Name.

Kulturní program oživily například i vánoční koledy, které zazpívali zpěváci ze Základní umělecké školy Jihlava. Pro technicky zaměřené návštěvníky „Bosch Svařáku“ připravil jihlavský Bosch informační stánek k tématu elektromobility i s ukázkami elektromobilů.

Jako host se „Bosch Svařáku“ zúčastnil náměstek primátora statutárního města Jihlavy Radek Popelka. Rodinná atmosféra akce přinesla zážitek plný pohody, klidu a radosti.

Každý „Bosch Svařák“ je tradičně spojen s předáním finančního daru na některou z regionálních neziskových organizací zaměřených na sociální oblast nebo zdravotnictví. V letošním roce se jihlavský Bosch rozhodl podpořit Nemocnici Jihlava, a to celkovou částkou ve výši 205 tisíc korun. Z této částky získalo ortopedické oddělení 120 000 korun na pořízení pěti rehabilitačních chodítek pro pacienty. Zbývajících 85 tisíc korun obdrželo oddělení urgentního příjmu na pořízení nového sádrovacího lůžka. 

V rámci charitativní podpory firmy Bosch byl vánoční trh doplněn o stánkový prodej předmětů z chráněných dílen regionálních neziskových organizací: Sdílení Telč - sdružení zaměřující se na domácí hospicovou péči a VOR Jihlava - sdružení věnující se pomoci lidem s duševními nemocemi. Prodej z chráněných dílen doplnil stánek Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Jihlava s informacemi pro zájemce o dárcovství krve nebo kostní dřeně.

„Charitativní akce typu „Bosch Svařák“ jsou pro město Jihlavu a celý region Vysočiny jasným signálem, že Bosch v Jihlavě a na Vysočině pevně zakořenil a bere svoji společenskou odpovědnost vážně,“ sdělil na závěr vánoční a charitativní akce obchodní ředitel firmy Ralph Klaus Carle.

Rok 2023 bude rokem, ve kterém jihlavský Bosch oslaví 30 let existence firmy v Jihlavě a také rokem, v němž se firma začne připravovat na novou výrobu z oblasti elektromobility. Tato změna se projeví od 1. ledna 2023 i v novém názvu firmy, který bude znít Bosch Powertrain s.r.o.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bosch Diesel | Zdroj Bosch Diesel

Štítky Bosch Diesel, svařák, Jihlava, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Bosch uspořádal tradiční vánoční akci „Bosch Svařák“ a podpořil Nemocnici Jihlava | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.