Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letošní jihlavský Kuželka cup zná své vítěze. Je to akce, co nabíjí pozitivní energií, říkají organizátoři

Kuželka cup. To je název turnaje v kuželkách, který má za sebou již devátý ročník. Základní myšlenka turnaje je od začátku neměnná – propojit svět lidí s určitým omezením a lidí běžné populace.

Turnaje, který proběhl v Jihlavě v týdnu na přelomu listopadu a prosince, se zúčastnili lidé ze sociálních zařízení a studenti „běžných“ středních škol na Vysočině.

Konkrétně se letošního ročníku zúčastnili uživatelé Integračního centra Sasov, Barevného světa Třebíč, Úsvitu Havlíčkův Brod, domova Jeřabina, střediska výchovné péče a dále studenti Trivis Jihlava, Manažerské akademie Jihlava a Střední odborné školy sociální.

Každý chtěl zabojovat o první místo 

Turnaj byl vícedenní, první tři dny probíhaly tréninky, kdy se účastníci mohli seznámit s kuželnou a zatrénovat si na dráze. „Zpestřením tréninkových dnů byl turnaj dvojic ve složení jeden uživatel sociálního zařízení a jeden student střední školy. Přispělo se tak vzájemnému poznání jednotlivých účastníků. Ve čtvrtek vyvrcholil celý soutěžní týden turnajem všech týmů. Ve vzájemně přátelské, ale zároveň i soutěživé atmosféře jsme byli svědky pěkných sportovních výkonů, kdy každý chtěl zabojovat o první místo,“ zhodnotil Adam Zápotočný, zástupce ředitele Integračního centra Sasov, které Kuželka Cup od roku 2012 organizuje.

Vítězem devátého ročníku se stali uživatelé Integračního centra Sasov, kteří ve vyrovnaném finále zdolali studenty Trivisu. V souboji o třetí místo zvítězili studenti ze Střední odborné školy sociální.

„Ta akce mě nabíjí pozitivní energií, vidím na těch lidech, jak ze středních škol, tak těch zařízení, že se sem rádi vracejí, vždycky s úsměvem,“ dodal s úsměvem Adam Zápotočný.

Ohodnoť článek

Foto Integrační centrum Sasov | Zdroj Integrační centrum Sasov

Štítky kuželky, turnaj, Kuželka cup, integrace, sociální, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní jihlavský Kuželka cup zná své vítěze. Je to akce, co nabíjí pozitivní energií, říkají organizátoři | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.