Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Těžký sníh na Vysočině lámal větve a stromy, řada domácností je bez proudu. Problémy jsou i na železnici

, aktualizováno 6. prosince 2022, 9:03

Zhruba od půlnoci na Vysočině poměrně intenzivně sněží. Čerstvý sníh komplikuje nejen cestování v našem kraji. Řada domácností se ocitla bez elektřiny. Výpadek na Vysočině postihl Pelhřimovsko.

S novým sněhem se musí potýkat hlavně řidiči na silnicích. Například uvízlý kamion zablokoval silnici I/23 u Náměště nad Oslavou, auta musela na objízdnou trasu. Kamiony blokují i průjezd silnice I/19 u Zlátenky na Pelhřimovsku. Vyplývá to z informací policie a krajské správy a údržby silnic.

Noční a ranní nehody se, bohužel, neobešly bez zranění. Jak uvedla mluvčí policie Dana Čírtková, při nehodě kamionu u Náměště nad Oslavou se jeden člověk lehce zranil, Silnice je uzavřená od Náměště ke křižovatce s obcí Studenec. Řidiči musejí jet přes objízdnou trasu přes obec Vícenice.

Kvůli těžkému sněhu, který lámal větve a stromy, je omezená i dodávka elektřiny. Výpadek podle mluvčího společnost E.ON Romana Šperňáka postihl na Vysočině Pelhřimovsko. Zde je omezená kvůli pádu stromů i železniční doprava. 

Na Vysočině v noci poměrně intenzivně sněžilo, to se podepsalo na situaci v dopravě. Policie i hasiči od rána půlnoci vyjížděli k několika dopravním nehodám, kvůli vyproštění kamionu je uzavřena komunikace na I/23. Jde o úsek Náměšť nad Oslavou a...

Jak předpověděli meteorologové, sněžit na Vysočině začalo kolem půlnoci. Krátce po 2. hodině vyjížděly záchranné složky k dopravní nehodě nákladního vozidla, ke které došlo na komunikaci u obce Častotice na Třebíčsku. „Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený mimo komunikaci na boku. Při nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla. K další nehodě došlo před čtvrtou hodinou ráno na komunikaci u obce Speřice na Pelhřimovsku. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na boku. Při nehodě se zranila jedna osoba," vyjmenovala Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Hasiče zaměstnaly kromě nehod i popadané stromy na komunikace. Podle informací od mluvčí Musilové od půlnoci zasahovali hasiči u popadaných stromů již dvacetkrát. Nejvíce popadaných stromů - devět - zaznamenali na Pelhřimovsku. 

Napadne až pět centimetrů sněhu 

Na Vysočině bude podle meteorologů dnes většinou zataženo, zpočátku ojediněle mlhy. Postupně může na většině území znovu sněžit, napadne do pěti centimetrů sněhu. Nejvyšší odpolední teploty budou od nuly do dvou stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Štítky sníh, počasí, silnice, energie, železnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžký sníh na Vysočině lámal větve a stromy, řada domácností je bez proudu. Problémy jsou i na železnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.