Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ANKETA: Vánoční strom v Jihlavě je ozdoben, slavnostní rozsvícení je na programu v neděli podvečer

Jihlava se připravuje na adventní čas. Slavnostní rozsvícení proběhne v neděli 27. listopadu podvečer, kdy se pro přítomné otevře i adventní vesnička. Vánoční atmosféra dýchne i na návštěvníky nově otevřeného turistického informačního centra.

Vánoční strom se usadil minulý týden, nyní je už je ozdoben a obklopen vánočními stánky. Adventní adventní vesnici si návštěvníci naplno užijí od nedělního podvečera při příležitosti slavnostního rozsvěcení vánočního stromu. K němu dojde v 16:45 hodin.

Dnešní dopoledne na jihlavském Masarykově náměstí přineslo zajímavou podívanou. Až Černé u Měřína dnes do Jihlavy přicestoval letošní vánoční strom. Je jím jedle bělokorá, kterou městu darovala ze své zahrady majitelka Jitka Racková.

„Pódium na horním Masarykově náměstí bude opět patřit hudebníkům, tanečníkům i divadelníkům, a to vždy od středy do neděle. Večery v adventní vesnici doplní hudební koncerty,“ uvedla v tiskové zprávě Aneta Hrdličková z oddělení vnějších vztahů jihlavského magistrátu.

Kromě kovářů či slaměného betléma se opět budou vyřezávat také ledové sochy. V adventní vesnici na náměstí se bude letos předávat také Betlémské světlo, které se každý rok zažehne v Betlémě a následně putuje do Rakouska a odsud do celé Evropy.

Kompletní program bude zveřejněn na stránkách www.dojihlavy.cz.

Vánoční nálada prostoupí také do nového uristického informačního centra v domě Matky Boží 22, kde to bude vonět pečenými perníčky. „To se otevře tento pátek 25. listopadu ve 14 hodin, kdy zde proběhne mimo jiné také autogramiáda a prodej kalendáře Vysočina 2023 fotografa Petra Lemberka,“ informuje Hrdličková.

Dále se zde například uskuteční řezbářská dílna a ukázky vyřezávání ze dřeva pod vedením Josefa Hose, autora zdejšího betléma, a to v sobotu 3. prosince. Hned poté, v neděli 4. prosince zde Lucie Vopálenská předvede, jak vyrábí vánoční svícny. V sobotu 10. prosince si pak můžete zkusit vyrobit vánoční pohlednice a drobné dekorace s Ilonou Coufalovou. V sobotu 17. prosince zde prodá své know-how vyhlášená regionální perníkářka Eva Řezníčková a na netradiční vánoční cukroví se zaměří v sobotu 26. prosince jihlavský kuchař Tomáš Seitl.

Líbí se vám letošní vánoční strom v Jihlavě?

Celkem hlasovalo169 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, Jihlava, strom, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Vánoční strom v Jihlavě je ozdoben, slavnostní rozsvícení je na programu v neděli podvečer | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.