Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sbírka potravin v Jihlavě. Přihoďte do vozíku nákup pro matky samoživitelky či osamělé seniory

Pokud máte zájem pomoci těm, co to potřebují, pak máte možnost zapojit se do další Sbírky potravin, která se uskuteční také v krajské Jihlavě. Její podzimní kolo má termín již tuto sobotu 12. listopadu.

„Jedná se o den solidarity, při kterém můžete pomoci tím nejjednodušším způsobem, darováním trvanlivé potraviny nebo drogerie. Oblastní charita Jihlava bude opět pomáhat darované potraviny vybírat v jihlavském supermarketu Lidl na ulici Okružní od 8 do 18 hodin,“ upřesnil v tiskové zprávě Marek Mašát, koordinátor propagace v Oblastní charitě Jihlava.

Jak sbírka probíhá?

Postup sbírky je jednoduchý a nemění se. U vchodu do supermarketu obdržíte letáky, kde jsou seznamy trvanlivých potravin a drogerie. Toto zboží pak dárci nakoupí a po zaplacení předají dobrovolníkům, kteří mají zelené oblečení a nákupní košíky označené logem Sbírka potravin.

Potravinové banky po celé České republice hlásí nedostatek trvanlivých potravin a osobní hygieny, a tak se obrací na veřejnost s prosbou o solidaritu obzvláště v této těžké době. „Prosíme všechny lidi dobré vůle, aby v sobotu zavítali do Lidlu na Okružní a pomohli nashromáždit tolik potřebnou potravinovou pomoc,“ vzkazuje Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin za Oblastní charitu Jihlava.

V nákupním vozíku těch, kteří se do sbírky chtějí zapojit, by měly skončit hlavně konzervy, těstoviny, rýže, polévky, mouky, oleje, dětská výživa nebo hygienické potřeby. Toto zboží bude následně rozděleno do potravinových balíčků, které obdrží lidé s poukazem. „Potravinové potvrzení získají například rodiče samoživitelé, opuštění senioři nebo lidé s psychickým a tělesným postižením od konkrétní sociální služby Oblastní charity Jihlava nebo od patřičné instituce, která pomáhá řešit potřebným jejich tíživou sociální situaci,“ vysvětlil Mašát.

„Nenechte, prosím, děti rodičů samoživitelů a opuštěné seniory trpět hlady. Pomůže drobnost, jako je masová konzerva, ale i balení těstovin, rýže, mléka. A netrpělivě čekáme i na naše štědré dárce, kteří s láskou předají třeba i celý nákup,“ dodává Ida Mitisková Kopalová. Tu doplňuje Miriam Pohanková, jedna z dobrovolnic Sbírky potravin: „Neznáme jejich jména ani společenské postavení, ale jejich obličeje a oči, které vždy vyzařují laskavostí a štědrostí, když nám s pravidelností předávají potravinové dary.“


 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sbírka potravin | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky pomoc, sbírka, potraviny, drogerie, charita, Jihlava, jídlo, Lidl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka potravin v Jihlavě. Přihoďte do vozíku nákup pro matky samoživitelky či osamělé seniory | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.