Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

PROGRAM: Svatý Martin v Jihlavě. Letos i s dopoledním jarmarkem a charitativním podtextem

Letošní svatomartinský průvod, který městem projde v pátek 11. listopadu, dostane v Jihlavě navíc charitativní rozměr. Zakoupením svatomartinského rohlíčku přispějí lidé na pomoc dětem s mentálním postižením.

Letošní oslava svatého Martina se bude oproti předchozím ročníkům odehrávat hned na několika místech. „Naším cílem bylo svatého Martina ještě více nafouknout a rozšířit, protože to je velká slavnost, kterou slaví celá Jihlava. Takže letos jsme to rozšířili o odpolední program pro děti, máme tam různé kejklíře, po trase průvodu budou hrát hudebníci a budou se různě přidávat loutky do průvodu," popisuje plány Vojtěch Kolář z Brány Jihlavy, která akci letos pořádá. 

Průvod vyjde letos z jiného místa, než jak jsou návštěvníci zvyklí. „Vyjde v pět hodin odpoledne z parku Jana Masaryka za kinem Dukla. Na začátku začně skromně, tam bude 150 lidí. A cestou budou přibývat různé postavy a loutky nadrozměrné velikosti. Po cestě budou k vidění akrobaté převlečení za anděly, třeba v ulici Palackého chystáme drobná hudební vystoupení. Takže je určitě skvělé vybrat si to místo a netlačit se jen na Masarykově náměstí," radí Kolář s tím, že samozřejmě nebudou chybět oblíbené zlaťáky. 

Program svatého Martina 2022

Masarykovo náměstí
11:11 Svatomartinský jarmark
15:00 Jazz Bandits
16:00 Funkin Your Soul
18:00 Ohňostroj
18:30 Toot Ensamble
19:30 RockFire Fireshow
20:00 The 6 Fireballs

Svatomartinský průvod z Parku Jana Masaryka
15:00 Čekání na Martina - Vojta Vrtek, Komedianti na káře a sraz průvodu za Kinem Dukla
17:00 Svatomartinský průvod. Trasa povede od Kina Dukla ulicemi Jana Masaryka, Palackého, Benešova, Věžní, Matky Boží, Palackého, Benešova na Masarykovo náměstí. Na trase průvodu zahrají od 16:30 harmonikář Jirka Hilčer, cimbálovka Tekuté noty a klezmer Ganifim.

Akce se koná pod záštitou primátora statutárního města Jihlavy Petra Ryšky.

Další doprovodnou akcí bude jarmark, ten začne na náměstí v 11:11. Na něj se přihlásilo přes 60 prodejců. Tam si lidé budou moci nakoupit třeba už dárky na Vánoce a také jídlo a dobré pití. Vše bude ukončeno ohňostrojem v 18 hodin. „Svatý Martin je svátkem světla a energie, chceme v ulicích Jihlavy hodně světla, takže ohňostroj samozřejmě nemůže chybět," doplnil za organizátory Vojtěch Kolář. 

A protože je svatý Martin symbolem štědrosti a dobročinnosti, rozrostly se letošní oslavy o sbírku pod záštitou Oblastní charity Jihlava. „Zakoupením svatomartinského rohlíčku přispějete na pomoc dětem s mentálním postižením," dodává k další letošní novince Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky svatý, Martin, družina, průvod, akce, náměstí, jarmark, Charita, centrum, Jihlava, Jan Masaryk, slavnost, Petr Ryška, Benešov, Kino Dukla, Jiřina, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PROGRAM: Svatý Martin v Jihlavě. Letos i s dopoledním jarmarkem a charitativním podtextem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.