Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českem budou projíždět francouzští vojáci. V Rančířově je čeká odpočinek

Přes Česko bude dnes a v úterý projíždět konvoj francouzské armády. Zhruba 20 kusů vojenské techniky zamíří z hraničního přechodu Rozvadov do Rančířova na Jihlavsku, odkud budou vojáci v úterý pokračovat na Břeclav. Kvůli přesunu bude zhruba na hodinu obousměrně přerušen provoz na Radotínském mostě, který je součástí Pražského okruhu.

Konvoj francouzské armády by měl vyjet od česko-německého přechodu na Rozvadově dnes kolem 18:30, uvedla minulý týden česká Vojenská policie. Vojáci pojedou po dálnici D5, napojí se na Pražský okruh a následně na dálnici D11. Do posádky v Rančířově, kde na ně čeká odpočinek, dojedou po silnici první třídy číslo 38.

Směrem na hraniční přechod Břeclav by měl francouzský konvoj vyjet v úterý večer. Pojede po dálnicích D1 a D2. Kam bude konvoj po odjezdu z Česka pokračovat, nechtěla vojenská policie sdělit.

Průjezd bude koordinovat policie 

Průjezd francouzských vojáků přes ČR bude policie koordinovat tak, aby co nejméně omezil běžný provoz na silnicích. Přesto bude nutné zhruba na hodinu obousměrně přerušit provoz na Radotínském mostě na Pražském okruhu. S hodinovou uzavírkou ve směru jízdy konvoje je třeba počítat i v úterý kolem 22:00 na 11. kilometru dálnice D2.

Vojáci spojeneckých zemí projíždějí Českem i několikrát ročně, obvykle při cestě na zahraniční cvičení armád NATO. Letos v dubnu projížděl přes Česko konvoj nizozemské armády. I tehdy se vojáci přesouvali z Německa směrem na Břeclav. Velký vojenský konvoj americké techniky projížděl Českem v polovině února. Z cvičení Saber Strike 2022 na Slovensku se vracel koncem března.

Ohodnoť článek

Štítky Francie, armáda, konvoj, Rančířov, Česko, Břeclav, Armáda Francie, dálnice, Rozvadov, Pražský okruh, Radotínský most, okres Jihlava, NATO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českem budou projíždět francouzští vojáci. V Rančířově je čeká odpočinek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.