Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O Dušičkách na silnice vyjedou sváteční řidiči, hřbitovy navštíví i zloději. Buďte obezřetní, radí policie

Na příští středu vychází Den památky zesnulých neboli Dušičky. Už nyní se proto začínají na hřbitovy sjíždět lidé, aby uctili památku svých blízkých, kteří již nejsou mezi námi. Podle policie vyšší hustota provozu může vést k problémům v dopravě.

„Lidé budou vyjíždět na hřbitovy v blízkosti svých bydlišť, ale přijíždět do našeho kraje budou i z jiných krajů. Policisté v těchto dnech proto zvýší dohled nad silničním provozem. Policejní hlídky budou kontrolovat místa a okolí, kde se nacházejí hřbitovy, aby předcházely případné protiprávní činnosti,“ upozorňuje mluvčí policie Martin Hron.

Ten všem řidičům doporučuje, aby jezdili opatrně, zbytečně nespěchali a na cestu se vydávali vždy odpočatí. Zároveň zmiňuje i to, že se na silnicích budou objevovat takzvaní sváteční řidiči, kteří za volant usedají opravdu sporadicky. Zároveň musíme počítat s tím, že na silnicích leží morké napadané listí, vozovka může být po ránu namrzlá a také se objevují pro podzim typické mlhy.

Cenné věci vždy s sebou 

„Doprava ale není jediným problémem období „Dušiček“. Při návštěvě hřbitovů buďte opatrní i na své věci. Hřbitovy a parkoviště blízko nich by mohli navštěvovat i lidé, kteří sem přijdou úplně za jiným účelem. Majitelé vozidel často spoléhají na to, že se vzdálí od auta jen na chvíli a předpokládají, že se nemůže nic stát. Na vloupání do vozidla a jeho prohledání ale zloději stačí jen chvilka. Proto veškeré cennosti – mobilní telefony, fotoaparáty, kabelky nebo třeba peněženky, nenechávejte na sedadlech či jiných viditelných místech, popřípadě ani v zavazadlovém prostoru,“ upozornil dále Martin Hron.

Obezřetní musíme být i v případě, že si své osobní věci bereme s sebou na hřbitov, protože zloději využijí každé příležitosti. „Pokud i přes veškerá preventivní opatření dojde ke krádeži vašich věcí, je dobré okamžitě vše nahlásit policii. V případě vykradení vozidla na nic nesahejte a vyčkejte na příjezd policejní hlídky, která celou věc zadokumentuje a následně prošetří,“ radí za policii Martin Hron.

Ohodnoť článek

Foto Jozef Babij

Štítky Dušičky, Památka zesnulých, hřbitov, úmrtí, řidič, zloděj, policie, silnice, Martin Hron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Dušičkách na silnice vyjedou sváteční řidiči, hřbitovy navštíví i zloději. Buďte obezřetní, radí policie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.