Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tržnice na jihlavském náměstí se brzy uzavře. Teď tam seženeme zboží na Dušičky

Od 1. dubna si v Jihlavě na Masarykově náměstí můžeme nakoupit na tržnici, kde trhovci prodávají sezonní zboží - ovoce, zeleninu, sazenice. Po Památce zesnulých bude tržnice před zimním sezonou uzavřena.

Na tržnici, která má své místo ve spodní části Masarykova náměstí naproti Prioru, bylo během sezony 14 prodejních pultů.

„Trhovci zde mohli prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky. Prodávaný sortiment se ale většinou týkal hospodářských přebytků. Jednalo se zejména o ovoce a zeleninu. Tento prodej převažuje během letního a podzimního období. Naopak v jarních měsících trhovci prodávali nejvíce květiny, sazenice salátu, paprik, rajčat, okurek a dalších produktů," sdělil k prodeji Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které tržnici provozují.

Provozní doba tržnice na náměstí

pondělí až pátek 7:00 - 17:00
sobota a neděle - zavřeno

Denní pronájem na tržnici byl stanoven na 250 korun. Zájem trhovců o prodejní místa vždy úzce souvisel s aktuálním počasím.

Umývárna a zkušební váha 

„Zázemí tržnice tvořil určený prostor, který nebyl oplocen a na noc ho nešlo zamykat. Na místě byla také mobilní umývárna pro prodávající. Dřevěný stánek, který stál u tržnice, měl k dispozici správce tržnice. Ten řídil prodej, vybíral poplatky a kontroloval oprávnění i podmínky prodeje," zmiňuje dále Málek.

Zákazníci tržnice si mohli zboží převážit na kontrolní váze. Ukončení provozu tržnice je naplánováno na 4. listopadu až po Památce zesnulých. „Trhovci tak budou mít ještě možnost nabízet a prodávat tematické zboží k tomuto svátku," dodal Málek. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky tržnice, provoz, náměstí, ovoce, zelenina, sezona, SMJ, Jihlava, Dušičky, Martin Málek, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tržnice na jihlavském náměstí se brzy uzavře. Teď tam seženeme zboží na Dušičky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.