Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Deratizace v Třebíči jde do finále, byla zahájena poslední etapa. Důležitá je i spolupráce veřejnosti

Od začátku října probíhá v Třebíči plošná deratizace, a to ve čtyřech etepách. Právě dnes byla zahájena již poslední etapa, hubení hlodavců skončí v neděli 30. října. Ukončení deratizace včetně dosypu a sběru uhynulých hlodavců je stanoveno na 30. listopadu.

Jedná se o celoplošnou podzimní deratizaci města a městských částí, která má za cíl ochranu většího území, tedy města. Nejvhodnějším obdobím k provádění je jaro a podzim a je nutná spolupráce jak místního správce kanalizační sítě a veřejných prostranství, tak široké veřejnosti. 

„Proto žádáme majitele a správce všech objektů, aby před deratizací provedli preventivní opatření, která spočívají především ve vyčištění sklepů, prostorů pro uložení popelnic, pozavírání sklepních oken, utěsnění kanálů ve sklepních prostorách domů a dodržování hygienického ukládání odpadů,“ upozornil na začátku deratizace vedoucí odboru životního prostředí Pavel Vosátka. 

Viditelné označení 

Majitelé i nájemníci musí zajistit deratizační firmě vstup do objektů a umožnit tím provedení deratizace. „Deratizační firma zase musí přípravky pro deratizaci ukládat tak, aby nebyly dostupné dětem a domácím zvířatům. Nástrahy pak musí ukládat do staniček s viditelným označením JED, nebo NÁSTRAHA PROTI HLODAVCŮM," upzorňuje mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová. 

Je nutné, aby celá akce proběhla za spolupráce městského úřadu, Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina - územní pracoviště Třebíč, provádějících organizací a hlavně majitelů jednotlivých objektů, v jednotném termínu určeném úřadem po dohodě s ostatními zainteresovanými institucemi na celém území města. „Jedině takto je možné zajistit úspěšnost celé akce a tím i řádné využití finančních prostředků na deratizaci vynaložených," dodává mluvčí Třebíče. 

Poslední etapa zahájena 

V tomto týdnu byla zahájena již poslední etapa deratizace, konkrétně v lokalitách Horka - Domky, Průmyslová čtvrť, Nová průmyslová čtvrť, Račerovice, Budíkovice. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Město Třebíč

Štítky deratizace, hlodavec, opatření, město, radnice, veřejnost, Třebíč, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deratizace v Třebíči jde do finále, byla zahájena poslední etapa. Důležitá je i spolupráce veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.