Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velký úspěch pro Třeštici. V celorepublikovém kole Vesnice roku skončila na druhém místě, navíc vyhrála Cenu veřejnosti

Další významné úspěchy slaví obec Třeštice z Jihlavska. Poté, co se květnu stala Vesnicí roku 2022 na Vysočině, se rozhodně neztratila ani v celorepublikovém měřítku. Ba naopak, získala cenu veřejnosti a v hlavní kategorii obsadila druhou příčku.

Když na jaře obec se 170 obyvateli uspěla v krajské konkurenci a záskala Zlatou stuhu, porota na Třeštici odcenila zejména její dlouhodobý rozvoj a bohatý spolkový a kulturní život. Obec je navíc ve svém rozvoji aktivní i při čerpání různých dotačních titulů a současně se snaží využívat místních zdrojů.

Titul Vesnice roku Kraje Vysočina putuje do Třeštice. Přečtěte si, jaké další obce byly oceněny

Kraj Vysočina, vůbec jako jeden z prvních krajů, už zná vítěze soutěže Vesnice roku. Pro letošní rok se jí stala Třeštice na Jihlavsku, obec se 170 obyvateli, kterou bychom našli na úpatí Javořice.

Dost možná i toto sehrálo roli při hodnocení a vyhlašování celorepublikové Vesnice roku, ke kterému došlo v sobotu v Luhačovicích. Komise zástupci Vysočiny přisoudila krásnou stříbrnou pozici. Lepší byla jen Kostelní Lhota ze Středočeského kraje, třetí skončila Poniklá z Libereckého kraje. Třeštice byla přitom nejmenší oncí z třináctičlenného finále.

Výrazně o sobě dala Třeštice vědět i doprovodné Ceně veřejnosti, kterou dokonce ovládla, v internetovém hlasování obrdržela okolo 7 tisíc hlasů.

Doposud jedinou vesnicí z Vysočiny, která dosáhla na nejvyšší metu v hlavní kategorii, se stal v roce 2017 Heřmanov. 

Starosta Třeštice Martin Kodys slavící úspěchy své obce v celostátní soutěži.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina, Vesnice roku

Štítky Třeštice, Vesnice roku, ocenění, úspěch, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Zlatá stuha, Luhačovice, Středočeský kraj, Kostelní Lhota, Liberecký kraj, Poniklá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký úspěch pro Třeštici. V celorepublikovém kole Vesnice roku skončila na druhém místě, navíc vyhrála Cenu veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.