Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stanislav z Jihlavy oslavil 102 let. Denně chodí na dlouhé procházky, o víkendech vaří a miluje dechovku

Stanislavu Sládkovi z Jihlavy by jeho věk asi málokdo hádal. Přitom tento vitální muž, který denně chodí na několikakilometrové procházky, oslavil 102. narozeniny.

Oslavenec z Jihlavy, jehož velkým koníčkem jsou letadla, o nichž si rád čte, si dodnes sám nakupuje, o víkendech si i vaří a je zcela soběstačný. Nekouří a miluje sladká jídla. 

„Denně chodí na několikakilometrové procházky. Na konci srpna popřála primátorka Jihlavy Karolína Koubová panu Sládkovi ke 102. narozeninám," říká za jihlavskou radnici její mluvčí Radovan Daněk. 

Stanislav Sládek, který bydlí v bytě na sídlišti Březinova, miluje dechovky, sám hrával v kapelách, v létě chodí pravidelně poslouchat čtvrteční koncerty na náměstí. Nedávno ještě tančil, teď se ale bojí, že by na hrbolaté dlažbě mohl zakopnout. Nedávno byl na oční operaci, lékaři v třebíčské nemocnici mu vyměnili čočku v oku a od té doby si pochvaluje, jak výborně vidí.

„Během svého života vystřídal několik profesí, pracoval v zemědělství, v kovovýrobě ve žďárských strojírnách, na poště i v uranových dolech v Rožné. Zajímavě o svých pracovních i životních zkušenostech vypráví," dodal mluvčí Daněk. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Město Jihlava

Štítky výročí, narozeniny, jubileum, Stanislav Sládek, gratulace, Karolína Koubová, Jihlava, dechová hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav z Jihlavy oslavil 102 let. Denně chodí na dlouhé procházky, o víkendech vaří a miluje dechovku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.