Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jak to dopadne s Horáckou arénou v Jihlavě? Přijďte debatovat a pokládat otázky na jihlavskou radnici

Multifunkční aréna v Jihlavě. Téma, které poslední dny a týdny rezonuje společností. Tato stavba, jež by měla nést název Horácké aréna, bude nakonec dražší, než se původně avizovalo. Jihlavští úředníci budou prověřovat, jestli by si město mohlo od bank půjčit víc peněz na stavbu arény a jaké by mělo případné vyšší zadlužení dopad na rozpočet a hospodaření Jihlavy.

Kvůli všem těmto skutečnostem se v minulém týdnu mimořádně sešli jihlavští zastupitelé. Jihlavskou veřejnost budoucnost tohoto projektu zajímá, proto se vedení města rozhodlo uspořádat veřejnou debatu, kde zazní odpovědi na řadu otázek.

Jihlava prověří, zda si na novou arénu může dovolit vyšší úvěr. Ve hře jsou i další dotace nebo soukromé firmy

Jihlavští úředníci budou prověřovat, jestli by si město mohlo od bank půjčit víc peněz na stavbu Horácké multifunkční arény (HMA) a jaké by mělo případné vyšší zadlužení dopad na rozpočet a hospodaření Jihlavy. Usnesení dnes jednomyslně schválili...

Zájemci se mohou zapojit do pondělní živé diskuze k výstavbě Horácké multifunkční arény, a to buď osobně přímo na radnici, nebo on-line z pohodlí svého domova či kanceláře. 

„V pondělí 29. srpna 2022 od 17:00 bude možné přijít diskutovat o stavbě arény osobně do sálu zastupitelstva v budově jihlavské radnice na Masarykově náměstí nebo sledovat debatu on-line na webu virtuálních kaváren a také na YouTube kanálu města Jihlavy," zve Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava

Štítky Horácká, aréna, výstavba, debata, diskuze, veřejnost, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak to dopadne s Horáckou arénou v Jihlavě? Přijďte debatovat a pokládat otázky na jihlavskou radnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.