Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstava na radnici představí vítězné návrhy na budoucí podobu náměstí Almy Rosé

Po dobu jednoho měsíce budou moci Jihlavané navštívit výstavu soutěžních návrhů na novou podobu náměstí Almy Rosé před Dělnickým domem. Od 17. srpna do 16. září proběhne v přízemí radnice.

Urbanisticko-krajinářské soutěže organizované Útvarem městského architekta se zúčastnilo 13 týmů. Podobu prostranství před Dělnickým domem město vybere ze tří oceněných návrhů a vybraný autor zpracuje studii náměstí i Fibichovy ulice. Součástí zadání byly podněty od veřejnosti a studie bude s veřejností znovu konzultována. Následně bude studie podkladem pro projektovou dokumentaci a realizaci po etapách.

Jak bude vypadat prostranství před Dělnickým domem? Porota vybrala dva návrhy, rozhodne se za půl roku

Začíná být o něco jasněji, jak bude po revitalizaci vypadat prostranství před Dělnickým domem, které podle všeho přijme název náměstí Almy Rosé. Porota z celkových třinácti návrhů nejvýše ocenila dva, konečnou podobu má pak na starosti Rada města. ...

„Zadáním soutěže bylo znovu vytvořit náměstí jako příjemný a plnohodnotný veřejný prostor, který vytváří funkční lokální centrum i reprezentativní předprostor Dělnickému domu. Zásadní výzvou je začlenění dopravního koridoru frekventované ulice Žižkova do zklidněného prostoru náměstí,“ uvedl náměstek pro oblast životního prostředí Vít Zeman.

Porota, které předsedal renomovaný architekt Jan Šépka, v soutěži ocenila dva návrhy, které se umístily na sdíleném druhém místě. Druhou cenu v soutěži získaly týmy architektky Anny Laubové a architekta Roberta Sedláka. Na třetím místě se umístil návrh týmu architekta Matěje Čunáta. Autoři oceněných návrhů budou přítomni na vernisáži, která proběhne 17. srpna v 17 hodin v gotické síni jihlavské radnice, a také na komentované prohlídce, která proběhne v pondělí 5. září od 17 hodin v přízemí radnice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlava

Štítky náměstí Almy Rosé, výstava, radnice, dům, architekt, Jan Šépka, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava na radnici představí vítězné návrhy na budoucí podobu náměstí Almy Rosé | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.