Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygienici letos na Vysočině zkontrolovali 78 dětských táborů, 13 z nich chybovalo

Hygienici z Vysočiny letos zkontrolovali 78 dětský táborů, zjistili pochybení ve 13 z nich. Jen v uplynulém týdnu bylo kontrol 20, při pěti z nich zjistili hygienici problém. V plánu mají o prázdninách zkontrolovat nejméně 30 procent nahlášených akcí. Zatím je na ně přihlášeno více než 29 tisíc dětí.

Mezi zjištěná pochybení v uplynulém týdnu patřilo to, že jeden z táborů na Žďársku využíval pro čištění zubů i k pití vodu z vrtu, u kterého chyběl laboratorní rozbor kvality. V oznámení akce bylo navíc uvedeno, že se bude používat voda dovážená z obecního vodovodu. "Vedoucí tábora se mylně domníval, že byl z vrtu proveden rozbor vzorku vody. Laboratorní výsledek rozboru vody však nebyl k dispozici. Do konce tábora již musela být používána pouze pitná voda dovážená z obecního hydrantu. Provozovateli tábora bude po vypořádání protokolu uložena sankce,“ uvedla Kamila Hodačová, ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých krajských hygieniků.

Zákaz používání vody ze studny, která nevyhověla hygienickým limitům, dostaly i dva tábory na Jihlavsku. Musely zajistit náhradní zdroj. Zjištěná pochybení se týkala také úrovně ubytování nebo dokladů o zdravotní způsobilosti dětí.

"Do dnešního dne bylo v Kraji Vysočina na letošní sezonu nahlášeno 274 zotavovacích akcí pro děti (akce pro 30 a více dětí), 388 běhů a přihlášeno 27.481 dětí. Jiné podobné akce (do 30 dětí) jsou hlášené v počtu 53, běhů je 68 a přihlášeno 1611 účastníků," uvedla Jana Böhmová, mluvčí Krajské hygienické tsanice Kraje Vysočina.

vkr kš

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pirati.cz

Štítky ČR, rekreace, zdraví, hygiena, děti, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici letos na Vysočině zkontrolovali 78 dětských táborů, 13 z nich chybovalo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.