Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V srpnu se bude na náměstí konat mistrovství ČR v beach volejbale. Kurty budou přístupné i veřejnosti

Masarykovo náměstí v Jihlavě se může těšit na významnou sportovní událost. Ke konci srpna se zde uskuteční mistrovství ČR v beach volejbale. Příležitost zahrát si v netradičním prostředí centra města bude mít i veřejnost.

Oblíbené hřiště na pétanque na jihlavském náměstí bude brzy minulostí. Už za pár dní ho nechá město rozebrat a na jeho místě postaví hřiště nové, tentokrát na beach volejbal. V srpnu bude totiž Jihlava poprvé v historii hostit finále mistrovství ČR v tomto sportu. To se v centru Jihlavy uskuteční od 19. do 21. srpna a od 26. do 28. srpna.

Hřiště na pétanque mohou zájemci využít ještě celý příští týden. O víkendu 6. a 7. srpna už si na něm ale nezahrají. „Hostit Mistrovství ČR v beach volejbale je pro Jihlavu obrovská pocta.  A zaslouží si, aby prostor, kde se bude konat, byl v samém centru. Proto necháme hřiště pro tuto příležitost vybudovat právě na Masarykově náměstí,“ vysvětlil náměstek primátorky Petr Ryška.

Pořádání mistrovství ČR v Jihlavě předcházely celostátní turnaje Českého poháru mládeže i dospělých v beach volejbalu v předchozích šesti letech. „Pořadatelství pak bylo městu uděleno na základě dobře zajištěných akcí na Vodním ráji,“ uvedl Zdeněk Mandl, předseda pořádající organizace Beachvolley Sport.

Beach volejbal si budou moci na Masarykově náměstí zahrát také zájemci z řad veřejnosti. A to před prvním turnajem od pondělí 15. do středy 17. srpna a mezi turnaji opět od pondělí do středy, tzn. od 22. do 24. srpna. Konkrétní hodiny budou upřesněny. Vstup na kurty bude zdarma, míč se bude na Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí půjčovat oproti záloze.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český volejbalový svaz

Štítky beach volejbal, Masarykovo náměstí, mistrovství ČR, plážový volejbal, Česko, Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V srpnu se bude na náměstí konat mistrovství ČR v beach volejbale. Kurty budou přístupné i veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.