Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Od pondělí přijímá kraj žádosti o kotlíkové dotace, šanci mají pouze nízkopříjmové rodiny

V pondělí 1. srpna od 8 hodin přijímá Kraj Vysočina žádosti o dotace na výměnu starých kotlů s ručním přikládáním, které nesplňují minimálně 3. emisní třídu, za nové ekologické zdroje vytápění. Příjemcem podpory mohou být majitelé rodinných domů a bytů nebo majitelé trvale obývaných rekreačních staveb, kteří však splňují podmínku nízkopříjmové domácnosti.

V rámci této výzvy rozdělí Kraj Vysočina 119 milionů korun. Žádosti lze podávat od 1. do 31. srpna 2022, a to pouze v elektronické podobě – prostřednictvím datové schránky, s elektronickým podpisem nebo ve formě konvertované žádosti.

„Kotlíkové dotace budou vypláceny ve výši 95 % způsobilých výdajů, s limitem maximálně 130 tisíc korun v případě kotle na biomasu s ruční dodávkou paliva, včetně akumulační nádrže, nebo kotle na biomasu se samočinnou dodávkou paliva,“ říká mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová

V případě výměny kotle za tepelné čerpadlo činí maximální dotace 180 tisíc korun. U plynového kondenzačního kotle, na který je možné získat dotaci až 100 tisíc korun, musí být splněna podmínka, že kotel byl nainstalován nebo alespoň závazně objednán do 30. dubna 2022.

„O dotaci mohou žádat pouze domácnosti, které splní podmínku nízkopříjmovosti, tzn. roční čistý příjem všech členů domácnosti v roce 2020 nebyl v průměru vyšší než 170 900 korun,“ upozorňuje Neuwirthová. Příjmy však nemusí prokazovat domácnost, kde všichni členové pobírají starobní nebo invalidní důchod 3. stupně, pokud je žadatel nezletilý nebo student denního studia do 26 let, případně žadatel pobíral od 1. ledna 2020 do doby podání žádosti dávky v hmotné nouzi nebo příspěvek na bydlení.

Formuláře žádostí a návody k vyplnění: www.fondvysociny.cz/dotace/zadosti/PR02744

Servisní linka v případě technických potíží s vyplněním žádosti 564 602 889

Infolinka ke kotlíkovým dotacím 564 602 888, e-mail: kotliky@kr-vysocina.cz

Ohodnoť článek

Foto vytapeni.tzb-info.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, kotlíkové dotace, přihlášky, dotace, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí přijímá kraj žádosti o kotlíkové dotace, šanci mají pouze nízkopříjmové rodiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.