Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič linkového autobusu uhasil hořící auto na Polenské ulici. Pomáhat lidem je pro mě samozřejmost, říká

Velice duchapřítomně a chvályhodně se před nedávnem zachoval řidič linkového autobusu Vasyl Shutko, který si při projíždění Polenskou ulicí v Jihlavě všiml hořícího auta. Neváhal, z autobusu vzal hasicí přístroj a pomohl oheň uhasit tak, že nepohltil celé vozidlo.

Vypadalo to na poklidný konec ranní linky, ale vše se celkem zamotalo. Když se Vasyl Shutko blížil k cíli své cesty, při projíždění Polenskou ulicí si nemohl nevšimnout plamenů, které šlehaly z odstaveného osobního vozidla. Jeho majitelka už byla v tu dobu mimo něj.  

„Prostor motoru byl v plamenech, zespodu auta tekly plasty. V autobusu vozíme hasící přístroj, tak jsem ho ihned vzal a začal hasit požár, aby nepohltil celé auto,“ popisuje Vasyl Shutko„Po uhašení jsem ihned volal dispečerovi a radil se s ním na dalším postupu. Hasící přístroj jsem musel použít poprvé v životě,“ doplňuje. Po uhašení počkal, než přijedou hasiči, nastoupil do autobusu a pokračoval v jízdě. 

Jeho nezištnou pomocí vzniklo na lince zpoždění 25 minut, to však v dané chvíli nemohlo nikomu vadit. „Všichni cestující tuto situaci chápali, a dokonce mi i zatleskali,“ vzpomíná Shutko, který následně odvezl všechny cestující bezpečně do cílové zastávky, vyměnil si prázdný hasící přístroj za plný, nasedl za volant a pokračoval dále ve své práci. 

„Na celé situaci mě nejvíce překvapilo, kolik lidí okolo projelo a paní nepomohlo. Dokonce na mě ukazovali naštvané posunky, proč blokuji silnici… Mně připadá jako samozřejmost pomoc lidem v nesnázích. Však se tam mohla nacházet i moje manželka,“ dodal Vasyl Shutko, který pro svého zaměstnavatele pracuje již čtyři roky, k celé situaci.

.“

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pomoc, záchrana, požár, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič linkového autobusu uhasil hořící auto na Polenské ulici. Pomáhat lidem je pro mě samozřejmost, říká | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.