Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opět doma. Tři zatoulané zebry z jihlavské zoo jsou zpět ve výběhu, mají jen drobné oděrky

Po Jihlavě se dnes několik hodin pohybovala trojice zeber Burchellových. Chovný hřebec a klisna s jedním z letošních mláďat se pohybovali po Jihlavě v širším okolí zoologické zahrady. Odchytit a převézt zpět do zoo se je podařilo po několika hodinách.

Podle informací z jihlavské zoo zvířata ze svého výběhu utekla nešťastnou shodou okolností. „Po skvělé spolupráci s Policií České republiky, Městskou policií Jihlava, Útulkem pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava, kolegy z Veteriny Jihlava a Jezdeckého centra Cheval se všechna zvířata podařilo odchytit a v pořádku vrátit do výběhu," informovala dnes navečer jihlavská zoo na svém facebookovém profilu. 

Zpátky do zoo byla zvířata převezená v přepravníku na koně, podle ředitele Jana Vašáka mají jen drobné oděrky. 

„Asi o půl čtvrté šel hřebec a o půl třetí kobyla s hříbětem," řekl ředitel Jan Vašák k návratu zeber. Hřebec se dostal k základní škole v ulici Demlova, další dvě zebry se pohybovaly v areálu Motorpalu. Ošetřovatelé se je snažili zklidnit sedativy, aby mohli plachá zvířata přepravit zpátky do zoo.

Z jihlavské zoologické zahrady dnes dopoledne utekly tři zebry. Podle zjištění redakce Jihlavské Drbny jde o samičku, samce a mládě. Momentálně probíhá jejich odchyt.

„Nějaká oděrka tam je, ale to není nic, s čím by si to zvíře neporadilo," řekl Vašák ke zdravotnímu stavu zeber. Doplnil, že zebry jsou očkované proti tetanu. Ošetřovatelé je budou v ubikaci kontrolovat. Jiné škody kvůli útěku zvířat zřejmě nevznikly.

Podle dostupných informací se zebry pohybovaly i na Okružní ulici a zaběhly až na přivaděč. Tam byly krátce po poledni. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martina Pospíchalová

Štítky zebra, útěk, zoo, odchyt, návrat, výběh, Jihlava, Policie České republiky, Motorpal, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět doma. Tři zatoulané zebry z jihlavské zoo jsou zpět ve výběhu, mají jen drobné oděrky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.