Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysvědčení si v Jihlavě převzalo téměř šest tisíc žáků. Ukrajinské děti byly hodnoceny i slovně

Pro vysvědčení si dnes v jihlavských základních školách přišlo na 5800 žáků. Z toho zhruba 600 bylo prvňáčků. Všechny děti byly hodnoceny jednotně – známkami. Výjimku mají žáci na Základní škole speciální, kde učitelé hodnotí děti slovně. Stejně tak v inovativní třídě na ZŠ Jungmannova.

Kombinované vysvědčení pak letos učitelé připravili pro děti z Ukrajiny. „Z předmětů, které ovlivňuje znalost českého jazyka, mají slovní hodnocení,“ uvedl vedoucí odboru školství Tomáš Koukal.

Během dvouměsíčního volna prázdno v základních školách nebude. Pro předem přihlášené žáky funguje školní družina včetně školní jídelny. „V provozu se vystřídají celkem čtyři školy. Zájem o tuto službu je v letošním roce větší než obvykle,“ doplnil Koukal.

Ve školách je během prázdnin navíc v plánu také běžná údržba, jako je výmalba tříd a chodeb nebo opravy podlahových krytin. Připraveny jsou ale i větší rekonstrukce. Například na ZŠ E. Rošického, pracovišti Jarní, se chystá oprava školní jídelny – výdejny a na ZŠ T. G. Masaryka opraví dělníci školní družinu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky vysvědčení, Jihlava, základní škola, Ukrajina, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysvědčení si  v Jihlavě převzalo téměř šest tisíc žáků. Ukrajinské děti byly hodnoceny i slovně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.