Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Moderní restaurace v prostorách Sklípku? Plánovaná změna se zatím odkládá, majitel má jiné priority

Změna, po které mnozí volali, zas tak rychle neproběhne. V prostorách legendárního Sklípku na Masarykově náměstí se měla do konce roku 2022 nacházet moderní restaurace, možná i pivnice, vinárna nebo kavárna. Nyní se tyto plány z různých důvodů posouvají.

Před několika desítkami let to byl vyhledávaný podnik, jedno z center společenského života. Před několika lety ale pověst Sklípku začala upadat, v nájmu zde byl sportbar, který nesbíral příliš kladných referencí.

Zašlou slávu chce zařízení v centru Jihlava majitel Josef Pohanka, který objekt zakoupil před dvěma lety. „Chci to dát do původního stavu a dodat punc, který si tento dům zaslouží,“ plánoval na podzim roku 2020. Mělo jít o restauraci v patře, doplněnou o pivnici (s možnou vlastní výrobou) ve sklepních prostorách, podle okolností a možností se uvažovalo i o vinárně či kavárně.

Nyní je už jasné, že dvouletou lhůtu, kterou si pro realizaci svých záměrů předsevzal, se dodržet nepodaří. „Záměr ohledně Sklípu stále trvá, ale trochu se to zkomplikovalo - máme po covidových letech, do toho válka,“ vyjmenovává příčiny odkladu nyní. Navíc ještě nebyl na stavební úřad odevzán projekt. 

„Gastrobyznys to má složité, spíše se zavírá než otevírá. Nemám teď úplně důvod chvátat. Dávám tomu dva tři roky, než se to stabilizuje,“ dodává Pohanka s tím, že právě takovýto časový odklad lze u stavby očekávat.   

Prioritou nyní pro Pohanku je dostavba třetí budovy Alzheimercentra na ulici Romana Havelky, kterou chce dokončit do konce tohoto roku. Nabídne prostory pro nových sedmdesát pacientů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook

Štítky Sklípek, restaurace, sportbar, Jihlava, Roman Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní restaurace v prostorách Sklípku? Plánovaná změna se zatím odkládá, majitel má jiné priority | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.