Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lepší péče o nejmenší pacienty. Na dětské jipce v Nemocnici Jihlava je devět nových inkubátorů

Pro nejmenší pacienty jihlavské nemocnice je připraveno nové zázemí. Za téměř milion korun přibylo na jednotce intenzivní péče celkem devět inkubátorů k péči o nedonošené a nemocné novorozence.

Inkubátor patří mezi základní přístrojové vybavení novorozenecké JIP. „Díky inkubátoru jsme schopni nemocným a nezralým novorozencům zajistit termoneutrální prostředí, správnou cirkulaci vzduchu a koncentraci kyslíku včetně hygienicky bezpečného zvlhčení. Nový typ inkubátoru je přínosem především v jednoduchosti obsluhy, přístupu v péči o novorozence a zároveň i díky technickým požadavkům, které jsou v neodkladné péči o novorozence nezbytné,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen.

Jihlavskou novorozeneckou jipkou projde ročně zhruba 150 dětí. Na oddělení mají zázemí také rodiče. Nové inkubátory vyšly na 985 tisíc korun korun a pořídily se díky Nadačnímu fondu Kapka naděje. Na novorozenecké JIP je celkem devět schránek pro novorozence.

„Představte si stísněný prostor inkubátoru, možnost vsunout do inkubátoru dvě ruce a provést odběr u nezralého novorozence přes časem poničenou průhlednost plexiskel a s rychlým poklesem teploty v inkubátoru. Známe to a za nové inkubátory jsme opravdu více než rádi. Zvyšuje se tak komfort péče o ty nejmenší,“ uzavírá vrchní sestra Jana Zejdová.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, inkubátor, Lékárenský komplex Jihlava, jednotka intenzivní péče, Nadační fond Kapka naděje, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lepší péče o nejmenší pacienty. Na dětské jipce v Nemocnici Jihlava je devět nových inkubátorů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.