Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KACPU v Jihlavě hlásí menší zájem ze strany ukrajinských uprchlíků. Mění proto svou provozní dobu

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU), které v krajské Jihlavě sídlí v Tolstého ulici, kvůli nižšímu zájmu ukrajinských uprchlíků tento týden mění svoji provoozní dobu vyřizování agend. Nejvíce Ukrajinců sem chodí v pondělí a v úterý.

„Agendy cizinecké policie, odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, úřadu práce a Všeobecné zdravotní pojišťovny budou v pracovních dnech nadále poskytovány od 7 do 17 hodin. O víkendech a svátcích bude v KACPU v Jihlavě fungovat služba, která zajistí ubytovávání v nouzovém přístřeší s tím, že potřebnou agendu mohou zájemci vyřídit opět v pracovní dny," sdělila v tiskové zprávě Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Jihlavské krajské asistenční centrum, které má sídlo na Tolstého ulici, odbaví ve všední dny v průměru zhruba šedesátku žadatelů, vytíženější bývají pondělky a úterky. Víkendovou službu KACPU využije v průměru 15 osob. „Stále je možné se k vyřízení agendy zaregistrovat elektronicky, vybrat si konkrétní všední den i hodinu, a to prostřednictvím speciální webové aplikace," dodává mluvčí Svatošová. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky KACPU, pomoc, azyl, uprchlík, úřední, hodiny, změna, Ukrajina, Jihlava, Kraj Vysočina, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Cizinecká policie, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KACPU v Jihlavě hlásí menší zájem ze strany ukrajinských uprchlíků. Mění proto svou provozní dobu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.