Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ředitel městské policie obdržel Cenu města Jihlavy. Naše město je jedno z nejbezpečnějších, říká Jan Frenc

Zastupitelé města Jihlavy rozhodli o udělení Ceny města Jihlavy Janu Frencovi, dlouholetému řediteli Mětské policie Jihlava za dlouhodobou přínosnou práci pro město. Frenc, který má bohaté zkušenosti z armády, je u městské policie od roku 1998.

„Návrh na tuto cenu jsem odůvodňovala především tím, v jakou stavu máme městskou policii, na jaké úrovni je ve srovnání s ostatními městskými policiemi. Mám radost z preventivních programů, které u nás fungují, z toho, jak funguje městský útulek pro zvířata," vyjmenovala důvody ocenění Karolína Koubová (Fórum Jihlava), primátorka Jihlavy. 

Městská policie Jihlava zajišťuje nepřetržitý dohled na místními záležitostmi veřejného pořádku. Tento dohled vykonávají strážníci ve dvanáctihodinových směnách v jedné centrální a tří okrskových služebnách. 

Centrální služebna sídlí na ulici Křižíkova, další tři služebny se nachází na Horním Kosově, na Bedřichově a v areálu školy na Březinkách. 

Hlasování proběhlo formou hlasovacích lístků, kdy každý zastupitel obdržel hlasovací lístek, kde označil, zda souhlasí, či nesouhlasí s udělením Ceny města Jihlavy Janu Frencovi. Poté svůj hladovací lístek vhodil do urny. Pokud kandidát získá 19 hlasů, pak mu je cena udělena. V případě Jana Frence se pro udělení ceny vyjádřilo 25 zastupitelů. 

„Tuto cenu neberu jako ocenění moje, ale zejména jako ocenění dennodenní práce strážníků a strážnic. Za tu práci, kterou denně provádí v ulicích Jihlavy, a napomáhají tak ke zvýšení bepečnosti ve městě. Myslím, že tato práce v době, kdy se zhoršují mezilidské vztahy, kdy stoupá agresivita, je tady vidět naprostá nezastupitelnost práce jihlavských strážníků. Díky spolupráci s ostatními složkami IZS je město Jihlava jedno z nejbezpečnějších měst v rámci celé České republiky a podle statistiky Policie ČR je druhým nejbezpečnějším statutárním městem v ČR. Děkuji za sebe i městské strážníky," vzkázal po ocenění Jan Frenc, ředitel Městské policie Jihlava. 

Podle webu idnes.czJan Frenc bohaté zkušenosti z armády, kde prošel mnoha funkcemi, a to jak těmi nižšími až po ty nejvyšší. Jeho poslední vojenskou „zastávkou" byl chorvatský Záhřeb, kde měl funkci náčelníka na velitelství SFOR. Jan Frenc je u městské policie od roku 1998. 

Cena bude Janu Frencovi oficálně předána 22. června v jihlavské gotické síni při příležitosti 30. výročí vzniku Městské policie v Jihlavě. Frenc z rukou primátorky či jí pověřené osoby obdrží pamětní list, symbolické vyjádření ceny v podobě investičního stříbra o váze 500gramů v přibližné hodnotě 10 tisíc korun a květinu.

Cena města Jihlavy 

Návrhy na toto ocenění mohou podávat fyzické i právnické osoby, písemné podání musí být učiněno prostřednictvím odboru školství, kultury a tělovýchovy. V případě návrhů podaných později než v termínu dle pravidel může primátorka rozhodnout o jejich mimořádném zařazení do nominace. O udělení Ceny města Jihlavy rozhoduje Zastupitelstvo města Jihlavy 1x ročně. 

Doprovod k porodu 

Čerstvou událostí se šťastným koncem je zásah jihlavských strážníků z minulého týdne, kdy pomohli s narozením holčičky. 

Jihlavští strážníci pomohli s porodem holčičky. Její rodiče doprovodili do nemocnice s houkačkou a majáky

Na porod své dcery určitě dlouho nezapomenou novopečení rodiče, které k porodu doprovázeli jihlavští městští strážníci. Nastávající tatínek měl strach, že kvůli silnému provozu a několika semaforům nestihne svoji ženu včas doprovodit do nemocnice...

Nastávající tatínek měl strach, že kvůli silnému provozu a několika semaforům nestihne svoji ženu včas doprovodit do nemocnice k porodu. Zavolal proto na tísňovou linku. „Aby předešel časovému prodlení, požádal o doprovod městskou policii. Po domluvě se strážníkem vyčkala hlídka městské policie na osobní automobil na periferii města a za použití výstražného zařízení doprovodila rodiče na urgentní příjem jihlavské nemocnice," uvedla ve zprávě pro novináře Květa Procházková z jihlavské městské policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Youtube.com / Město Jihlava

Štítky ocenění, Cena města Jihlavy, ředitel, strážník, městská, policie, zastupitelstvo, Jan Frenc, Jihlava, obecní policie, Karolína Koubová, Česko, SFOR, Policie České republiky, Lékárenský komplex Jihlava, Bedřichov, Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel městské policie obdržel Cenu města Jihlavy. Naše město je jedno z nejbezpečnějších, říká Jan Frenc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.