Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pieta na jihlavském hřbitově. Zástupci města uctili památku padlých vojáků a připomněli si konec války

U příležitosti dnešního státního svátku, který je v kalendáři označený jako Den vítězství, proběhla v pátek 6. května na jihlavském ústředním hřbitově pieta, během níž nejen zástupci Jihlavy uctili památku padlých vojáků a připomněli si konec 2. světové války.

„U pomníků a hrobů padlých vojáků uctili památku položením květin náměstek primátorky Petr Ryška, předseda senátu Miloš Vystrčil, poslankyně Eva Decroix a krajský radní Pavel Hájek," vyjmenoval v tiskové zprávě Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Pieta se za účasti dalších zástupců mimo jiné Jihlavy, krajského vojenského velitelství, policie a členů Sokola konala u pomníku padlých sovětských vojáků, u sochy Zaváté šlépěje, kde přítomní zavzpomínali na padlé české občany, zastavili se a položili květiny u jejich hrobů a také u pamětní desky na zdi hřbitova. „Ta připomíná zničení ruského tanku nepřáteli, při kterém zemřelo 6 sovětských tankistů a dva Jihlavané," doplnil historickou událost mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky pieta, vzpomínka, akt, hřbitov, květen, Den vítězství, 1945, válka, Jihlava, druhá světová válka, Miloš Vystrčil, Eva Decroix, Petr Ryška, Pavel Hájek, Sokola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pieta na jihlavském hřbitově. Zástupci města uctili památku padlých vojáků a připomněli si konec války | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.