Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Posezení na kávu místo parkovacího stání. Od minulého týdne mohou občané využít parklet v Palackého ulici

V Palackého ulici mohou občané od minulého týdne využívat tzv. parklet. Na místě parkovacího stání tak vzniklo přímo před kavárnou veřejné prostranství k odpočinku. Parklet si město zdarma půjčilo na dva měsíce, které je v případě zájmu možno prodloužit.

První jihlavský parklet má velikost jednoho parkovacího stání a nachází se v ulici Palackého před kavárnou Caffé Stella. Zabírá plochu 2 x 5,25 metrů a jeho součástí je posezení i stojan pro kolo či koloběžku.

„Na tomto místě běžně stojí auto nebo dodávka. Parkletem chceme lidem ukázat, že veřejný prostor neslouží pouze k parkování, ale také k setkávání lidí. A tady si mohou posedět a popovídat například u dobré kávy,“ vysvětlil hlavní smysl parkletu v Jihlavě radní pro dopravu Jaroslav Vymazal, podle nějž má parket vyvolat diskuzi o využití veřejného prostoru ve městech. 

Parklet si město zdarma zapůjčilo od spolku Partnerství pro městskou mobilitu. „Sami jsme si zajistili pouze montáž a přepravu z Frýdku-Místku, kde sloužil parklet lidem na podzim. Pokud se u nás osvědčí, může to být jedna z možností, jak veřejný prostor do budoucna využít,“ doplnil Jaroslav Vymazal s tím, že podobná "předzahrádka" se do budoucna může objevit na více místech, kde dosud parkují auta. 

Jak se vám líbí parklet?

Celkem hlasovalo324 čtenářů

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky parklet, Jihlava, parkování, veřejné prostranství, Jaroslav Vymazal, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posezení na kávu místo parkovacího stání. Od minulého týdne mohou občané využít parklet v Palackého ulici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.