Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poslední záchvěv zimy? Na Vysočině dnes ráno mrzlo, padl rekord z roku 1999

Kraj Vysočina se dnes probudil do chladného rána, na mnoha místech klesaly teploty pod bod mrazu. Podle informací od Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) padl na jedné stanici Vysočiny rekord.

„Bylo to na stanici Libice, kde byl dnes překonán dosavadní rekord pro 20. duben z roku 1999," sdělila novinářům Gražyna Knozová z ČHMÚ. Tehdy teplota klesla na minus 3,3 °C, přičemž dnes bylo na stejné stanici naměřeno minus 3,6 °C.

Při dnešním měření bylo nejchladněji v Počátkách - minus 4,2 °C, stejně jako v Novém Rychnově (-3,9 °C,), na stanici Černovice, Dobešov klesla rtuť teploměru k minus -3,8 °C, v Libici nad Doubravou dnes meteorologové zaznamenali minus 3,6 °C podobně jako v Hubenově (-3,5 °C). 

Na stanici v Jihlavě - Hruškových Dvorech dnes bylo minus 3,3 °C. „Pro srovnání - minimální teplota 20. dubna roku 2021 se dostala na 2,3 °C," sdělil Jihlavské Drbně Filip Chuchma z ČHMÚ. 

Předpověď na další dny

A jaké počasí nás čeká během nadcházejících dní? Počítat musíme převážně se zataženou oblohou a přeháňkami. Teploty půjdou postupně nahoru, na konci týdne by se mohly dostat až k 20 stupňům Celsia. Mrznout v noci by už nemělo. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky mráz, noc, ráno, počasí, teplota, rekord, ČHMÚ, Vysočina, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Libice, Černovice, Nový Rychnov, Dobešov, Libice nad Doubravou, Hubenov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední záchvěv zimy? Na Vysočině dnes ráno mrzlo, padl rekord z roku 1999 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.